2759607_209_137

Vårkänslor???

Vem har inte det denna årstid:) Om du inte redan vet är ju Big Family aktiv då det gäller sex. Det där lät ju, men så äre;)
Vi delar bland annat ut gratis kondomer i ett samarbetsprojekt med Landstinget i Västerbotten. Med detta i tanken kom jag att tänka på vad lite man vet om ”kådisarnas” historia. Kondomen är egentligen ett gammalt påfund. Redan 1300 år före kristus använde egypterna kondomer gjorda av djurhudar och tarmar. Innan kondomen började göras av gummi har man också använt bland annat linnetyg, blindtarmar från svin och fiskblåsor. Låter inte vidare trevligt men fungerade säkert så där iaf.

Som tur var uppfanns gummikondomen i mitten på 1800-talet så vi slipper använda djurtarmar i dag vilket garanterat hade försvårat vårt budskap rejält;)

Dock fanns det ett motstånd för kondomen i början av 1900-talet då den ansågs bidra till prostitution. I samma veva uppkom en ny lag som ledde till att det blev förbjudet att upplysa om kondomer, men försäljning var tillåten. Som tur var upphävdes lagen under 1970-talet och det är nu fritt att sälja, upplysa och använda kondomer!

Behöver du kondomer till dig som ungdom eller till dina ungdomar därhemma finns det på klubben, hos mig eller hos de andra medlemmarna. Njut av sommaren och alla känslor nu;)

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>