Öl

Öl. Gott eller inte? Svaren är olika. Men enligt SIFO som verkar undersöka det mesta har ölens popularitet ökat i Sverige.

T.ex börjar svensken förutom att dricka mera öl dricka den ur ett ölglas. 56% avänder ölglas idag och ca 10% dricker den ur vanliga glas. Männen mellan 20-49 år är enligt undersökningen 75% intresserade av öl. Hur det är för kvinnorna har man ingasiffror på. Det enda man vet är att dom är färre än männen. Och är dom öldre än 50 är dom riktigt få.

I stort säger man så här ”26% av befolkningen helt ointresserade av öl, 22% är lite intresserade, 24% säger sig vara intresserade och 7% är mycket intresserade vilket tar den totala summan av ”intresserade” till 53%, det vill säga att majoriteten av svenskar har någon form av ölintresse” enl den artikel jag läste.

Ölbryggning minns jag sedan ungdomen att man provade på. Blev och va aldrig ngn större hit direkt. Men enl undersökningen kan man iaf se en viss uppgång och att hela 5% av vår befolkning redan testat och att 22% kan tänkas göra det. För min egen del vilket inte syns i ngn undersökning är att jag knappast kommer göra mitt eget öl utan hellre fortsätter köpa det;) Är inte så stor öldrickare och köper gärna en Carlsberg hof då jag besöker Bolaget.

Onödigt vetande? ;)

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>