Följer du mobil lagen?

Jag gör iaf det. Visst händer det att jag svarar och så, men tänker mig definitivt för och ber att få återkomma på ett tag. Det va den 1 Dec i fjol som den nya lagen kom till. Den säger att det är olagligt att använda mobilen bakom ratten om det äventyrar din körning. Okej, jag känner mig rätt säker att prata då jag kör, men tycker länsman det;)

Men iaf, jag läste i en tidning att många förare inte bryr sig alls. Tre av fyra ska inte ändrat sitt mobilanvändande bakom ratten enl en undersökning gjord av IF. Det känns lite som väl många inte anammat den nya lagen då. Lite oroväckande. Eller är det så att man tycker man har full koll varför man fortsätter messa och surra?

SÅ MÅNGA HAR ÄNDRAT SITT BETEENDE EFTER LAGEN

Ja, 26 %
Nej, 69 %
Kände inte till lagen, 3 %
Vet ej, 2 %

Så här ställdes frågan: I december 2013 kom en ny lag som innebär att förare som använder mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning på ett trafikfarligt sätt kan bötfällas. Har den nya mobil-lagen påverkat ditt beteende när det gäller att använda mobiltelefonen när du kör bil?

Jaja, några har iaf blitt säkrare bakom ratten och jag gissar att det kommer bli flera. Bara efter att du läst detta kanske även du tänker till hädanefter;)

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.