Bojkottar julmat!!

Ja det stämmer. Har tänkt tanken länge, och i år gör jag det.

Inte för att jag ogillar traditionerna utan främst av två anledningar. Det första är att mina barn är spyless varje jul då jag dukar bordet och jag också för den delen. Under hela December har man serverats till och från julmat på skolan, på jobbet, hos vänner och på andra bjudningar och detta fortsätter sedan veckan efter jul då all släkt ska samlas typ juldag, annandag osv.

Sen under resten av året har man ju numera sabbat maten genom att döpa om den till andra namn för att få sälja mera.

Å andra orsaken är just att jag inte vill slänga pengar varje år på detta överflöd av mat för att sedan skrapa lådvis med rester ner i soporna då många knappt har mat för dagen. Lägger hellre en slant till välgörenhet då.

Däremot har vi i vår familj sedan några år gjort lite matlådor med julmat som vi brukar ge några vi vet som sitter ensamma och verkligen behöver lite julomtanke, det fortsätter vi med såklart.

Men vi längtar alla efter julhelgen då vi ska samlas med start uppesittarkvällen, njuta av rökt/grillad karréstek, konfetti, julklappar och en massa kärlek. Tomtegröten då? Jo, den kommer vi nog inte kunna vara utan;)

//Big Papa

 

En kommentar

  1. Christina Hagelin

    Åh vad bra! Det viktigaste på vårt julbord (enligt min man) är min hemgjorda lasagne 🙂 Sen får alla önska det de helst vill ha (2 saker var) vi har aldrig överflöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.