100% elbil i garaget:)

Ja alla ni som följer det jag skriver vet hur vansinnigt jag under åren sett fram emot att va testförare på en 100% elbil. Och nu står den i garaget och jag har blitt av med elbils oskulden. Vilket va grymt skönt:)

20141121_152033

Känslan när jag satte mig i den ”lilla” Renault ZOE,n va en rejäl överraskning. Ni vet har man fullt under jackan och når halv vägs till månen är det ju mest bara äldre Cadillacs man tar fram breda leendet då man sätter sig. Men, jag log brett nu också kan jag lova. ZOE,n som ser lite ut utifrån rymde lätt hela jag innanför dörrarna och det va samtidigt mycket plats runt mig. Håkan klev in jämte och han kändes långt ifrån närgången.

Är motorn..ööö..motorn igång va första tanken då jag stoppade in den kreditkortsliknande nyckeln i en tunn skåra. Troligtvis inte då den varken rörde sig framåt eller bakåt. Håkan hade varit med förr vilket inte är så konstigt då han är så mycket äldre 😉 än jag. Han visste hur man skulle göra.

Tyst och lite otäckt utan motorvarv förflyttade den sig efter en stund. Precis som vilken bil som helst. Oron i magen släppte rätt så på en gång. Snacka om utvecklad bil med körglädje, trots tystnaden. Gissar att det kommer bli en del mil i helgen, för den står på laddning nu;)

Jag har sagt tidigare då jag nämnt denna test att jag inte kommer gå in så mycket tekniskt i bilen då jag känner att jag inte bemästrar den kunskapen. Detta är ett kliv in i den riktigt miljövänliga bilens framtid som jag ser som utmanande att sätta mig in i. Bara det att man ser bakåt genom backkameran är som värsta nymodigheterna för en gammal jänkebils älskare som jag;)

Vad är då detta för bil som står i garaget. Jo lite kortfattat så är Renault ZOE, den första storskaligt serietillverkade elbilen som har en godkänd räckvidd på 210 km (NEDC-cykel*) – ett resultat som kunnat uppnås tack vare  specifik teknik som går under namnet ”Range OptimiZEr”: energiåtervinning tack vare den nya generationens bromssystem, effektivisering av uppvärmning/kylning av kupén tack vare värmevärmepumpen samt optimering av rullmotståndet tack vare Michelins Energy™ E-V** däck.

Som sagt är jag inte den mest kunnigaste och kommer nog inte hinna bli det. Men en som har svaren på alla dina frågor är Oscar Del Cueto som är säljare på Bilbolaget ute på Teg. Han har lovat att ta hand om er och berätta allt som inte jag klarar, och självklart också ge dig en chans att testa bilen. Om jag nu lämnar igen den vill säga;)

Kommer skriva lite till och från om jag nu lyckas lämna bilen en stund;) Trevlig helg ska jag ha vilket jag också önskar er.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.