Nya Hondan

Nu snackar vi inte MC utan om nya Civicen. Normalt då mina tankar kommer till Civic så får jag Grus-Kalle i mina tankar. Grus-Kalle ägde ju en Civic som skogsbil, vilken min far höll på köpa av honom, gissar i slutet av 70-talet. Den Honda Civicen va en fröjd att se Grus-Kalle dansa med på småvägarna öst på stan. Du är saknad av hela motorvärlden Roland. RIP:

Men nu va det ju inte äldre Civic vi skulle prata om. Nu handlar det om en modell av Honda Civic som jag själv tycker överträffar det mesta Honda gjort.

Hondas nya Civic Type R har nu i dagarna blitt officiell.Jag kan tänka mig att om Grus-Kalle hade fått se denna och satt sina händer under motorhuven hade den likt hans gamla PV spöat skiten av det flesta:) Designen tycker jag är grym. Motorn, den lilla tuffa fyran med torbomatning som sparkar med 310 kusar, sex vxl låda och framhjulsdrift. 0-100km/h på 5,7 sek;) och en toppfart på 270km/h 🙂 Vilket åk.

Sen förutom allt det jag nämnt döljer sig såklart en massa mera godis avsedda för buskörning. Men jag personligen föll mest för det grymma utseendet. Helt klart lyckad kärra om ögat får avgöra.

När vi får se den på affären och priset vet jag ännu inte. Men jag hoppas få testköra den dagen den kommer hit;)

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.