Gratis parkering i Umeå

Liberalerna och Moderaterna tycker sig ha kommit på en bra lösning för att handlarna i Umeå city ska få ökad omsättning. Gratis parkering i centrum.

Bildresultat för parkering umeå city

Hmmm utan att vara vidare insatt känns inte detta som annat än ett sätt att lura medborgarna att man gör något för Umeå, vilket man sen hoppas tjäna på i valsiffrorna. Stor förlust för kommunens ekonomi på många många miljoner som dom sen skulle anklagat sina politiska motståndare för att ha kastat bort. Den illojala konkurrensen med de privata p-bolagen, hur gör vi med det? P-platser om det nu skulle komma flera bilister ner till stan där det redan är irriterade bilister som kör runt och söker plats? Miljötänket, mera bilar i city då bussarna lika rullar dit.

Nja, som jag skrev i Anders Ågrens Instagram, så tvivlar jag starkt på att några affärer i city får bättre intäkter pga det. Tycker det känns som dessa borgerliga gubbar är ute och cyklar nu, men det är iofs iallafall bra för miljön. Så vi kanske ska köpa cyklar för 8 miljoner och ge våra innevånare ist 😉

Personligen tror jag vi ”byggt ihjäl” handlarna genom alla köpcentrum runt stan. Och fler ska det bli. Visserligen kul på ngt vis tycker jag. Men samtidigt tillväxten i vår lilla stad räcker ju inte till att försörja det shoppingsamhället politikerna vill ha här. Det ser bra ut på ytan men sen då.. Så kanske dags att hålla igen lite.

Vad tror ni? Någon som har några förslag så skriv gärna till mig och berätta.

Bildresultat för lycksele marknad

Passar på att påminna er om Lyckselemarknaden som är idag 😉 Toppenmarknad!

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.