Socialdemokraterna?

En gång i tiden va jag sosse, som mina föräldrar. Ett politiskt arv som så många andra också bär. Men då familjen va 100% i centrum så upptäckte jag att V låg mig närmare i mina grundläggande värderingar. Med den insikten anslöt jag mig till V och började engagera mig mer och mer och hamnade t.o.m som Ordförande för partiet i Nordmaling samt i Västerbottens partistyrelse. Å i Nordmaling där fick jag verkligen se vuxna människor slåss om hinkar och spadar i sandlådan..skratt.. Jösses till å dra allt i långbänk å stirra ilsket på varandra ist för att samarbeta. I V;s partistyrelse, där va det tvärtemot. Där fick man lära sig just det som jag tycker är viktigt, samarbeta. Ett toppengäng där man fick mycket kunskap och insikt i politik och hur man ska jobba, och framförallt ingen hierarki. Det va en grymt lärorik och rolig tid.

Nu har det gått många år sedan dess och tankar kring engagemang i politiken har åter tagit fart. Man ser ju varje dag hur mycket utvecklas, eller avvecklas kanske låter bättre, tyvärr till det sämre.

v och s

Idag vet jag inte vart jag står alltjämt. V i vissa frågor, S i andra och ja t.o.m hos högern då och då ända ut till SD. ”Vänstersosse med sunt förnuft att kunna tänja sig”. Ja så va det en som beskrev mig då vi talade om det. Om jag har vidare sunt förnuft, sundare än någon annan vet jag inte. Men det kanske är så att det är hos sossarna man kanske ska se om man behövs. Om dom nu vill ha mig alltså 🙂

I Nordmaling va det ju barn och ungdomsfrågor som stod mig närmast. Men efter att ha sett hur dom på ”golvet” hos Landstinget har det, så vore det kanske Landstingspolitik man skulle läsa in. Liselott Olsson hos Vänstern har jag kamperat ihop med förr, å hon är en grymt duktig politiker som jag också är stolt över att ha fått samverka med och lärt mig mycket av. Men just Vänstern i Umeå tycker jag har blivit för extrem för min del varför jag kanske inte längre passar in där. Kommunalrådet Tamara Spiric va en stor förlust för politiken och Umeå. Jag har lärt mig en hel del av henne och även sett hur vissa försökte knäcka henne, men se den kvinnan satte man sig inte på så lätt. Hon visade hur en bra politiker ska vara tycker jag.

Bildresultat för ersboda äventyrslekpark

Kan passa på att nämna att det va Tamara som hjälpte mig att få till Äventyrslekparken på Ersboda tillsammans med Lasse Gustafsson (Tekniska nämndens förra ordf). Den är jag stolt över att ligga bakom då det är en fantastisk plats för såväl ung som gammal. Jag fick idén, bjöd med dom ut på äventyr i amerikanaren, sedan byggde vi parken medan vi åt lunch på Evys restaurang 😉 Tack Tamara, Lasse och V för den hjälpen 🙂 Sen så har jag ju min vision om sänkta skatter mm på drivmedel, bilar etc och att vi ska få köra ännu mer, det passar väl inte sig alls som en vänsterpartist 😉

Jag tror jag får fortsätta fundera lite. Kanske är möbler och motorartiklar jag ska syssla med, endast. Tiden får utvisa….

Trevlig helg

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.