Volvo informerar

I ett pressmeddelande får vi nu veta att Volvo Cars nya XC60 SUV styr dig automatiskt bort från faran

Bildresultat för XC60 SUV

Volvo Cars har tillkännagett att nya XC60 SUV:en – som kommer att presenteras på Internationella motormässan i Geneve – kommer att vara utrustad med tre nya avancerade förarassistansfunktioner som hjälper föraren att undvika faror. De nya säkerhetsfunktionerna har utformats för att ge föraren tillgång till automatisk styrassistans – när det behövs – för att ytterligare minska risken för möjliga kollisioner. Volvo menar att de nya funktionerna kommer att göra XC60 till en av de säkraste bilarna på vägarna.

City Safety har uppdaterats i XC60 så att det nu inkluderar styrassistans som aktiveras när det inte räcker med enbart autobroms för att undvika en möjlig kollision. I situationer som dessa hjälpen bilen till att undvika hindret framför bilen genom att aktivera styrhjälpsfunktionen. City Safety hjälper till att undvika kollisioner med fordon, fotgängare och stora djur. Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 50–100 km/h.

Bildresultat för XC60 SUV

Volvo Cars har även infört ett system som heter Oncoming Lane Mitigation, en funktion som hjälper föraren att undvika en kollision med fordon i mötande fil. Systemet varnar föraren om denne oavsiktligt har lämnat sin fil genom att tillhandahålla automatisk styrassistans och på så sätt styra tillbaka bilen in i filen så att den inte längre riskerar att kollidera med det mötande fordonet.Styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 60–140 km/h. Volvo Cars tillvalsfunktion Blind Spot Information System, som varnar föraren om det finns ett fordon i döda vinkeln, har även det uppdaterats så att det nu inkluderar styrassistansfunktionalitet som hjälper till att undvika möjliga kollisioner med fordon som befinner sig i den döda vinkeln genom att styra tillbaka bilen i filen igen och bort från faran.

XC60 kan som tillval utrustas med flera avancerade säkerhetssystem, precis som sitt större modellsyskon 90-serien, inklusive detektering av stora djur, avkörningsbegränsare och det praktiska semi-autonoma förarassistanssystemet Pilot Assist. Nya Volvo XC60 kommer att presenteras på den Internationella motormässan i Geneve.

Bildresultat för City Safety-systemet

* Kollisionsvarning med autobroms är en del av City Safety-systemet. Den 45-procentiga minskningen av påkörningsolyckor bakifrån avser bilar som är utrustade med den tredje generationen av denna teknik.

Godmorgon och trevlig Tisdag

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.