Lössproblem

Ja vilken småbarnsfamilj har inte haft det problemet. Men nu läste jag om en lösning som både förgör lössen och förhindrar dom att bo och flytta in i ditt barns hår:)

Hemligheten ingen läkare berättar: Så blir du av med lössen snabbt och billigt! Löss är nog den första tanken du får när de ser barn som kliar sig i huvudet.Även om det givetvis är fruktansvärt att ha de små krypen i håret, är det själva borttagningen som de flesta fasar för.  Inget barn tycker nämligen om att bli kammad med en luskam. Det gör ont, tar tid, och för ett barn med spring i benen är det näst intill omöjligt att genomlida.

Löss är inte helt ovanligt bland vuxna heller, men de sprids mycket lättare mellan barn som leker tätt ihop. Även om löss inte är dödliga kan de medföra en hel del klåda och obehag. Dessutom förökar de sig snabbt som satan. Även lusschampon ofta hjälper, är det långt ifrån alltid, och många gånger får man behandla hela familjen både en och två gånger. Dessutom är de dyra och du måste kamma håret i timmar för att få bort vart enda ägg. Därför föreslår jag att du istället testa denna metod! Den är både billig, kemikaliefri, och barnen behöver inte plågas lika länge.

Du behöver:
• Luskam

• Munskölj

• Vitvinsvinäger

• Plastpåse eller duschmössa

• Handduk

Så här gör du:
1. Blöt håret med munskölj, täck håret med en duschmössa eller plastpåse. Låt sitta i en timme. Löss ogillar den starka doften.

2. Skölj håret och blöt nu håret med vitvinvinäger. Vinägern hjälper dig att bli av med äggen. Låt sitta i en timme och täck håret under tiden.

3. Tvätta nu håret med vanligt schampo och kamma igenom det med en luskam.

4. Om det går löss i skolan, spraya barnens hår med lite munskölj innan de går hemifrån så håller sig lössen borta. Dessutom kommer dina barn att lukta gott!

Denna metod är effektiv och du slipper utsätta både dig själv och dina barn för starka kemikalier skriver Healthy Life Center.

Helt klart värt att testa tycker jag:)

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.