Billigare körkort?

Överallt tar jag notis om en förening som startat upp här i Sverige. Den heter Ideella körkortsföreningen Sverige och har som mål att ge våra medborgare en möjlighet till billigare körkort gm att samordna privat övningskörning då körkortet idag håller på bli om det inte redan blivit en klassfråga.

iks

Många har inte råd att ta körkort och människor på landsbygden får dessutom extra resekostnader, ja t.o.m övernattning ibland för att kunna gå på bilskola.

Bildresultat för övningskör privat

Privatister som man kallas då man tar körkortet delvis med hjälp av familjen eller vänner är inget som alla kan nyttja. Därför har föreningen startats som ett komplement till den nuvarande bilskolan, inte för att konkurera. Många av oss som uppfyller kraven för att hjälpa till med övningskörning skulle kunna ge mycket extra kunskap till ”eleverna” samt kommer dom undan med onödiga kostnader som dom kan spara till en fin klassisk veteranbil istället ;)

Bildresultat för övningskör privat

Känner du att detta kan vara ngt för just dig så hjälper föreningen dig med ev utbildning och kostnad.

Vill du veta mera eller komma i kontakt med dom så hittar du länken till deras sida HÄR.

//Big Papa.

2 kommentarer

  1. Kristian

    Jag drömmer om att ta tungt MC-kort en dag men jag har inte så gott ställt pga att jag har en lätt hjärnskada sen födelsen och tillhör kategorin Fattigpensionärer. Körkort för bil har jag men det är nog svårare när det blir med MC-kortet då jag drömmer om att en dag äga en Indian Chief från 1950-51 :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>