Bästa julbordet!!!

Ja iaf av dom tre jag testat så här långt. Sävargården kasst, Droskan mycket bra och Skeppsvik helt underbart.

Bildresultat för skeppsvik julbord

Skeppsvik som blivit vårt favoritställe va från början, närmare bestämt under slutet av 1700 -talet va helt obebyggt men som hade ån in mot Sävar som förbindelse fick liv då två bröder byggde sågverk i Sävar och behövde lastageplats för sina sågade bräder. Mycket hände sedan där. Ryssarna förstörde det mesta 1809 varför det sedan blev stiltje tills man byggde ett varv i Skeppsvik 1848. Sedan 1865 fick lastageplatsen sitt namn Skeppsvik.

Relaterad bild

Under delar av första halvan av 1900 -talet va flottningstrafiken stor. Hela 2,5-4 miljoner kubikfot flottades mellan Maj och Juli varje år fram till 1951 som var det sista året flottningen pågick i Sävarån. Detta innebar då också att befolkningen där ute vid havet minskade och idag bor ca ett 30 -tal bofasta där ute. Fisket har också varit stort i Skeppsvik. Men numera har alla yrkesfiskare försvunnit men fritidsfisket kvarstår. Skeppsvik är en vacker plats och har ca 100 fritidshus i området. Skeppsviks Herrgård då? Ja den flyttades från järnbruket i Johannesfors där den byggdes på 1700 -talet till Skeppsvik år 1849 där den sedan dess varit den centrala knytpunkten ute vid havet och synliggjort Skeppsvik i modern tid. Idag drivs Herrgården av Stefan och Anna-Lena Andersson som restaurang och konferensställe och är ett mycket populärt ställe.

Dom har ju också som sagts julbord som är ngt över allt annat. Fanns inte en chans, trots ihärdigt försök att testa all mat som ställts fram. Jämför jag med Sävargården som tidigare varit mycket bra ligger dom långt ifrån varandra och dessutom för bara 495 kr. Skeppsvik har också en underbar miljö att samlas på samt en mycket trevlig personal som gjorde allt för att alla sällskap skulle trivas då vi va där igår. Bokar ni inte julbord där i år så kan jag ju passa på att tipsa om deras skärgårdsbuffé fylld av läckerheter, välbesökt av oss då vi är på MC tur och vill unna oss det där extra 😉

Glöm inte Julmarknaden på Gammlia idag 😉

Godmorgon från en fortfarande övermätt 😉

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.