Dödens torg i Umeå

Jag brukar inte gapa alldeles för ofta då man bygger om saker och ting. Men varför har man i Umeå byggt ”dödens torg”?

Jag springer inte ofta på stan men härom em/kvällen gick jag och gumman runt och kollade lite vad som hänt i vår kära stad. På torget tappade vi hakan då det kändes som det ”kallaste” torg vi någonsin sett. Dödens torg med kalla stora gatstenar som någon slängt ut och glömt bort förarbetet.

Bildresultat för umeå torg

Med springor mellan vissa så man kunde falla mellan och med ojämnheter så den berusade med lätthet kan ställa sig på näsan. Skämt och sido, men 68 miljoner kronor i utgift för att ge oss umebor en kallt och öde torg? En märklig ny byggnad med mörk fasad som liknade inget. Den förra va både snyggare och mer praktisk med sin fina uteplats.

Bildresultat för umeå torg

Innan rivning och dyra utgifter. Vad va felet? 

Relaterad bild

Nog ska det väl se ut så här?

Sen kostnaden 68 miljoner kronor i en stad där pengar saknas till så mycket annat, viktigare. Hur tänkte beslutsfattarna? För en tiondel av pengarna hade jag garanterat lyckats göra mera för torget om jag fått chansen. Ett torg ska ju välkomna unga som gamla. Vara en självklar mötesplats och locka lediga att vilja ströva runt och kanske tömma plånböckerna inne på affärerna i city. Sen idiotin runt Vasaplan? Näe det tar vi en annan gång….

//Big Papa

2 kommentarer

  1. Anders

    För att inte tala om hur stympad Grön eld ser ut där den sticker upp ur den fula betongplattan på det ensliga Järnvägstorget…

    Beslutsfattare förväntas vara nydanande, men det finns gränser för hur det får se ut och kosta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>