Rally SM i Vännäs

Motorbloggen är på plats och följer.

Nu på Fredag startar rally sm i vännäs. Mycket kommer hända då det kommer många favoriter. En av dessa är Fredrik Åhlin som lär bli hårt jagad. 26-årige Åhlin är oerhört rutinerad efter att ha satsat internationellt redan i unga år. Karlstads talang är också en av tre i Svenska Bilsportförbundets seniorlandslag. Efter två framgångsrika år i Brittiska mästerskapet, där han förra året förlorade med en ynka poäng, får han bära favoritskapet i helgen.

Bildresultat för mattias adielsson

Mattias Adielsson, även han landslagsman, lär bjuda upp till kamp mellan snövallarna i Vännäs. Göteborgaren kör för nybildade team Pontus Tidemand racing (Tidemand vann VM i WRC2 förra året).
Sedan är det norrlänningarna Jörgen Jonasson, tävlar för arrangörsklubben Vännäs MK, och Boden-föraren Michael Wikström. Båda tänker visa var skåpet ska stå, kunniga som de är i att bemästra is och snö.
Killar som Tobias Johansson, Ludvika, Martin Berglund, Gävle, och Mikael Jirvelius, Fjugesta har inlett säsongen med totalsegrar i mindre tävlingar. De kommer till Vännäs för att jaga varje bråkdel av sekund.

Totalt ska nio sträckor köras, tre i mörker på fredag kväll. Den allra första är ett kort publikprov alldeles intill Medborgarhuset, som är tävlingscentrum.

Fältet startar sedan om 09.00 på lördagsmorgonen för en transport ut till den berömda sträckan Brännlandsåsen. Den som då inte vaknat riktigt riskerar att få börja dagen med att skotta snö.
Efter tre körda sträckor är det dags för service och lunchuppehåll vid Medborgarhuset, innan Rally Vännäs avslutas med ytterligare tre sträckor. Samtliga sträckor är unika, ingen körs två gånger.
Däremot utdelas extra SM-poäng till de tre snabbast på sista sträckan, 15 km långa Sarsjöliden.
Totalt väntas 53 förare till start i Rally Vännäs.

HÄR kan du följa Rally SM

HÄR hittar du mera från VK

Vi ses i skogarna kring Vännäs 😉

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.