Nytt dieselfusk

Denna gång är det biltillverkaren Daimler som tvingas ta tillbaka ca 774 tusen Mercedes bilar efter att man upptäckt felaktiga mjukvaror. Transportdepartementet i Tyskland anser att mjukvaran är manipulerad varför företaget också kan åka på dryga böter.

Bildresultat för mercedes glc

Bildresultat för mercedes vito

Man ska enligt departementet använt sig av en teknik som är liknande den andra tillverkare haft för att förbättra bilarnas utsläpp vid mätningarna. Bilarna som återkallas är GLC, C-klass och Vito. Man räknar på att detta kan kosta Daimler närmare 3 miljarder.  Trist men dom borde ha lärt sig.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>