Min första nu knäckt

Så här alldeles lagom tid innan jul har jag nu äntligen fått min första porlande bäck av Rum Pear ner genom min strupe.

rum pear

Min första och största kärlek som ni som känner mig väl har fått höra är ju Rum Coconut som är ett syskon till den nu välkomne Rum Pear. Bakom dom båda dryckerna ligger Prinz från Österike. Ett företag som jobbar med recept framtagna långt innan ens farfar var påtänkt. Dryckerna levereras sedan av Hults Dryck & Delikatess AB i Askim som ligger en bit från Göteborg där gumman är barnfödd. Askim skall enligt gumman uttalas ”Aschim”, inget annat. Det var viktigt att veta sa hon ;)

Hults Dryck & Delikatess AB har en bredd och en fantastisk historia bakom sig. Klicka HÄR

Rum Pear är som syskonet anpassat att intas som den är en mysig kväll, eller som drink i trevligt sällskap. Jag har hunnit testa den som den är ett par ggr i helgen men också som drink då tillsammans med Sprite (zero för min del) lite lime och is. Fantastiskt god och passande drink nu då kylan i norr nu krupit sig igenom kläderna. Rum Pear ligger på 40% och har såklart en arom av päron men också lite av arrak.

Bildresultat för hjortron

Jag fick en längtan av vanilj då jag i Fredags satt och smuttade. Hjortron plockade av gumman i stugan i Lappland omvandlades till en dessert med vanilj i en mandelform och serverades med en, nja blev nog två glas av Rum Pear som avslutade kvällen på ett bra sätt.

Bildresultat för rum pear prinz

Syskonet Orange kommer jag återkomma till. Allt gott ska inte serveras samtidigt.

Jag kan alltså rekommendera denna Rum till dig själv eller till julklapp till någon du håller kär. Av mina barn brukar jag alltid få en Rum Coconut så nu kanske jag får en av varje detta år istället ;)

Systembolaget har den nr: 86310 och kostar 379kr för 500ml.

 BUBBLIGT PÄRON - VINTER

Drinktips är ju på sin plats också såklart ;)

1 dl Sprite / 7-up / Fruktsoda

2 cl pressad lime

4 cl Prinz Rum Pear

Och en massa is såklart. Härlig drink på julafton.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>