MHRF 50 år!

I 50 år har Motorhistoriska Riksförbundet arbetat för att gårdagens fordon ska kunna köras även på framtidens vägar.

Bildresultat för motorhistoriska riksförbundet

– Det har vi lyckats med och det ska vi fira, säger MHRFs ordförande Kurt Sjöberg. Hela året och landet runt!

Motorhistoriska Riksförbundet grundades den 1 februari 1969 av 13 klubbar för att tillsammans verka för lättnader för historiska fordon. Tack vare MHRF åtnjuter dessa fordon i dag skattebefrielse sedan 1995, undantag i miljözoner sedan 2007 och besiktningsbefrielse sedan 2017. Bland annat.
– Det handlar om vårt gemensamma fordonshistoriska kulturarv som har erkänts av UNESCO, förtydligar MHRFs ordförande Kurt Sjöberg. MHRF verkar för att detta kulturarv ska bevaras, brukas och utvecklas.

Relaterad bildRelaterad bild

Genom åren har MHRF vuxit till en röststark organisation och företrädare för den fordonshistoriska rörelsen. Förbundet representerar i dag 200 klubbar med 100 000 medlemmar och alla slags fordon som rullat på våra vägar.

Det stora firandet kommer att gå av stapeln i samband med Motorhistoriska Dagen den 6 juni, en återkommande högtid för fordonsentusiaster som möts och firar på något av de hundratals folkfesterna över hela landet. Inte sällan i samband med nationaldagsfirandet. Lagom till denna högtidsdag ger MHRF ut en jubileumsbok som sammanfattar de första 50 åren.
– MHRF vill fira så mycket som möjligt med så många som möjligt, säger MHRFs ordförande. Närmast i februari är det ute på Östersjön samband med Wheels Magazines Winters Nats, Classic Motor marknad i Västerås i slutet av mars och därefter på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping i påsk.

– Bästa sättet att hålla koll på – och ta del av – jubileumsåret är genom att besöka MHRFs hemsida som ständigt uppdateras med senaste nytt! tipsar Kurt Sjöberg.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>