Kameror stoppas

Haha, ja vad säger man. Jag hör till dom som inte är större motståndare till kameror ute i vårt samhälle varför jag skrattade då jag läste artikeln i Teknikens värld.

tullens kameror

Ute vi våra tullstationer, bl.a i Malmö, Helsingborg, Värtahamnen så har kameror nu stoppats. Dessa kameror är s.k ANPR-kameror (Automatic Number Plate Recognition). Dom kan automatiskt läsa av reg-plåtar på våra fordon å att man inte obemärkt kan passera tullarna. Framförallt för att ha koll på alla tjuvar och banditer som är här och härjar. Skitbra tycker jag men mindre bra säger Datainspektionen. Dom är integritetskränkande!

WTF!!! Myndigheten anser att det finns risk för en kartläggning med bildanalys vilket inte är det ursprungliga syftet. Tullverket har överklagat så nu får vi bara vänta och se hur det går. Jag hoppas dom får vara kvar.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>