En bra och tajmad värvning

Ja, det blev alltså Robin Axbom som värvades in i dag. Jag har sett honom lika lite som ni som läser dessa rader – det vill säga ingenting – men vill ändå påstå att jag redan nu kan säga att det är en bra värvning.

För det första: Löven behöver inte spets till backsidan, man behöver bredd. Backsidan nu har med all önskad tydlighet visat att man håller måttet – även mot lag som Luleå och Skellefteå. Laget snittar ett insläppt mål per match, och utan att kika efter i landets tabeller antar jag att det är bäst i hela landets riksserier. Det är rekordbra, helt enkelt.

Robin Axbom kom in i Västerås i fjol och fick eftersom spela en hel del matcher i allsvenskan. I år har han inte dragit jämnt med nye tränaren Mats Waltin och speltiden har blivit mindre. Men även om man är en utfyllnadsspelare i allsvenskan, är man med största sannolikhet en tillgång i vilket division I-gäng som helst.

I Björklöven kommer han inte på nåt sätt att vara given bland de första sex backarna, han får vara med och fightas vilket även tillför en konkurrenssituation som inte har funnits. Löven har ju spelat med samma tre backpar i varje match man haft alla tillgängliga.

Värvningen av Axbom är också ytterst vältajmad inför det som komma skall. Med start vid helgens dubbelmöte mot Kiruna inleder Löven en intensiv matchperiod med fem matcher på nio dagar. Där ingår tre (!) matcher mot Kiruna och en mot Asplöven.

Oscar Molin är fortfarande skadad och kommer inte spela någon av dessa. Det lär inte heller Alexander "4" Eriksson göra då han åter igen är knäskadad. Jag pratade med Hellgren i afton och det rör sig om minst 3-4 veckor.
– Det är fortfarande osäkert, men jag tror inte det är någon katastrof i alla fall. Stannar det vid tre till fyra veckor får vi vara nöjda, det är i alla fall de rapporter jag fått.

Med Lars Malm in har man i alla fall sex backar inför den tuffa matchserien. Om man nu klarar sig utan fler skador, förstås.
___

Hampus Larsson lär bli borta en vecka-tio dagar med sin skadade axel medan Tomas Wallgren nog är tillbaka redan till helgen då han klev av som försiktighetsåtgärd.
___

Hellgrens kommentar om Axbom:
– En ung kille som är allround, bra på skridskorna, bra spelsinne och ett bra skott. Han blev ordinarie i Västerås i fjol och alla jag har pratat med har sagt att han var riktigt bra då och smälte in bra i allsvenskan.
– Vi vill känna på honom en månad, och det är både för våran och deras skull. Men är det så att han håller den klass vi tror så är det en riktigt bra värvning.
___

Annars rör sig förstås det mest spännande just nu om vad Löven ska värva för offensiv kraft – där behöver man nämligen spets inför det som kommer efter jul.
– Det är absolut inget som är klart, jag fortsätter bearbeta marknaden och försöker hitta rätt naturligtvis, sa Hellgren.

Ryktena säger att det är – åtminstone med division I-mått mätt – häftiga namn som diskuteras. Vilka det är har jag dock ingen aning om. Har tidigare kollat namn som Johan Ramstedt och Urban Omark, där verkar det dock bli utlandet respektive Örnsköldsvik.

Hör gärna av er med tips via kommentarfältet eller mail på vilka namn det kan tänkas röra sig om.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Henrik

    Hellgren låter lite försiktigare nu. I tidigare intervjuer så skulle besked ha kommit redan nu. Kan det ha varit Öbba som var på gång men Leksand dök upp och snodde honom? Spännande och jag hoppas att något blir klart snart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.