Så bra kan Löven vara

Jag var smått euforisk efter första perioden och det kanske märktes i mitt korta inlägg, jag vet inte. Men det var sån skillnad på det vi såg då motför det som har varit tidigare. Det var lite derbykänsla över det; fartfyllt, tufft och spännande.

Därför var det lite av en chock när förväntningarna sjunkit till noll (och jag i bloggen förklarat hur lågt underhållningsvärde matcherna har om och om igen) men sedan blir det plötsligt en härlig hockeymatch av det.

Där såg man hur bra årets Björklöven kan vara när allt snurrar på som det ska i offensiv zon. Både första- och andrakedjan bjöd på fina möjligheter och skrapade fram vassa chanser i hög fart.

Defensivt var det dock virrigt såväl i första som i resten av matchen. Lars Malm och Robin Axbom var de största syndarna men det var fler backar som inte hade sin bästa dag på jobbet.

När Tomas Wallgren fick linka in i omklädningsrummet för att sy läppen i början på andra tappade dock Löven initiativet. Det blev rörigt när Jonas Floberg kom in i förstakedjan och man fick täcka upp på alla platser. När Wallgren kom in igen kom man som aldrig tillbaka till den kreativitet som fanns i första.

Där såg man i stället hur tunn Björklövens trupp är just nu med den skadelista man har. Det blir ju dock förstärkning, den första redan i början på nästa vecka.

Floberg var för övrigt lysande och bjöd på flera läckerheter. Han utstrålar ett självförtroende i Zlatan-klass.

Även Linus Boström var en fröjd att se. Väldigt läcker framspelning till Floberg när han är helt ren framför mål men ändå väljer att passa till Floberg som egentligen är i ett sämre läge. Men han var pigg och kreativ i övrigt också, jag tror detta är bästa matchen jag sett Boström göra.

Blixt gjorde det han ska göra och han gjorde det ofta: Tacklas. Lyckades få in tre tacklingar i ett byte i afton, det borde ha tänt laget i det läget men tyvärr gav det inte effekt denna gång.

Björn Wållberg gjorde ett par bra räddningar och är helt chanslös på alla tre målen. Två styrningar (den ena klockrent i krysset) och en retur (efter att Wållberg gjort en superräddning).
___

Man kan inte annat än älska stämningen som uppstår i en het, spännande match när domaren svarat för ett par diskutabla beslut emot hemmalaget. Helt plötsligt står hela sittplats upp för varje liten tackling en Lövenspelare får på sig och ska ha utvisning på bortaspelare. Underbart.

Hellgren kommenterade för övrigt att man hade domaren emot sig, men prisade honom samtidigt för att han efter matchen erkände att han hade en dålig dag.
___

Hellgren klargjorde tydligt efter matchen att Mason Graddock var utfyllnad och att man fortfarande hoppas förstärka med två spetsspelare. Den uppmärksamme inser dock att värvningskvoten har ökat. Från allra första början handlade det om en back, två forwards sen eventuellt en till, "gärna någon som kan spela både center och forward".

Sedan dess är Axbom, Wallgren och kapten Graddock värvade men fortfarande vill man ha in två till.

Kapten Graddock (givet smeknamn) beskrivs för övrigt som en klockren Hellgren-spelare: "grym på skridskorna, en djävla attityd och villig att gå in på mål".

Spontant kände jag att det är konstigt att ta in en nordamerikan för en utfyllnadsroll men å andra sidan, är han en kille som funkar i truppen och sköter sin roll är det ingen som klagar.

Att Asplöven ratade honom förra året behöver inte betyda någonting, de kanske trodde att de hade en playmaker på g men fick en brunkare. Men det säger jag utan att veta något om hur det gick till när han tryout-spelade med dem i fjol.

Kontraktet är skrivet säsongen ut med en klausul som gör att Löven kan bryta efter en månad.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Hmm

    Tanken är väl att han ska vara mer än en utfyllnadsspelare. Lever han upp till förväntningarna kommer han bli en tillgång, Jens har väl inte hittat den typen av spelare som håller samma klass nån annanstans, till den penningen bör väl tilläggas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.