Jag vill bo överallt

Jag och Fredrik var på besök hos min lillasyster och hennes kille i Öjebyn i helgen. Det var roligt, längesen jag träffade syster yster! Vi grillade gott och hade det trevligt, hälsade på i stallet hos syrrans häst, promenerade med hunden, gullade med katten Berit (det är hon som är på bilden) och beundrade solnedgången över Piteälven. Det verkar mysigt att bo i Piteå.
Det verkar så fint på så många ställen, jag skulle vilja prova bo både här och där i vårt avlånga land. Började desperationstitta på husannonser när jag kom hem, men man blir bara frustrerad. Jag blir så sugen på att flytta! Egentligen är det inte fel att bo i Umeå, det är tredje omgången jag bor i denna stad och det är en skön stämning här.
Men jag längtar ju som hem till Sorsele också. Har sett en annons om ett hus i Blattnicksele som verkar ligga grymt bra till, och eventuellt byte mot bostadsrätt i Umeå… vilket är precis vad jag har. Åh, om man kunde slå till!
Men man måste ju leva på något också, och jag är inte riktigt driftig nog att riva igång ett eget företag. Eller, ja, jo, det skulle man ju på sätt och vis kunna, men då är det ju detdär med kapital. Och företagsidé… det är så himla mycket att tänka på samtidigt. Starta eget är kanske något för framtiden, men inte just nu. Är det någon som behöver anställa någon i närheten av Blattnicksele? Ingen? Inte ens deltid? Tjugofem procent?

Måste nog köpa några trisslotter.

8 kommentarer

  1. UT

    Har följt din blogg…en sån som du får alltid jobb eller så kommer du att skapa nåt eget.(det står att läsa mellan dina rader) Flytta hit till Sorsele för guds skull och för vår skull…ta med Fredrik och fiskarna..ni behövs !

  2. Bodil

    Oj! Tack! Det var fint skrivet, blev alldelens varm och glad och förvånad när jag läste det! Fler sådana som du åt folket, alltför få som vågar uppmuntra andra. =)

  3. Lilla Knyttet

    Har tidigare skrivit långt inlägg till dig men vk verkar välja ut vad som ska komma med eller inte av någon underlig anledning.
    Tipsade dig i alla fall om http://www.swedishfreetime.com/ där du kan finna lite fler hus utanför sorsele för jag utgår från dina tidigare blogginlägg att ni vill ha djur runt er 🙂 Sedan tror jag absolut ni kan hitta jobb här om ni från början är villiga att ta ströjobb här och där… och varför inte starta eget med tex djuraffär och något annat samtidigt i sortimentet?!

  4. Bodil

    Åh, tack för tipset! Det ska jag genast kolla upp. Det är så roligt att du och andra läser min blogg och ger uppmuntran! Tack för att du och andra som du finns! =)

  5. Maria

    De är ju nte helt omöjligt att de blir så..nån gång iframtiden iaf…:) Just nu har jag en väldig hemlängtan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.