Duschhandtaget

Det var som så att själva hållaren till vårt gamla duschhandtag hade gått sönder. Tyvärr var det oreparerbart, så det enda alternativet som fanns var att köpa ett helt nytt duschhandtagset. Vi hittade ett likadant på samma varuhus jag köpt det gamla på, men blev snåla och gick på varuhuset bredvid där det fanns ett set som kostade hälften så mycket men inte såg likadant ut.
Följden av det dumsnåla beslutet blev att jag kom fram till att stången på det nya setet var kortare än det gamla samt smalare så att själva den nya hållaren inte passade på den befintliga stången. Således står jag där och kommer att bli tvungen att borra i den hårdaste av betongväggar (har borrat i den för att hänga upp badrumsskåp tidigare, det var verkligen inget jag kände mig peppad på). När jag står och rotar runt bland verktygen för att hitta en lämplig skruvmejsel, hittar jag otroligt nog stången till duschhandtaget som satt här när jag flyttade in som jag av någon outgrundlig anledning sparat.
Det var aningens smalare än det nyinförskaffade, men jag visste att det var lika långt som det som satt där. Det innebar att jag inte behövde borra nytt hål!
Däremot blev det ju givetvis inte hundra procent perfekt eftersom den stången är lite lite för smal, så när jag fått den på plats insåg jag att det inte gick att skruva fast duschhandtagshållaren mot stången på ett tillfredssällande sätt. ’Skit’ tänkte jag och började känna mig uppgiven. Efter mången förkastad idé tog jag till sist och snickrade en liten extra plutt av ett radergummi, och ta-da! Det funkade. =)
Så nu hänger det där och ser fint ut. Om man inte tittar så noga och låter bli att skaka i stången vill säga, för den är liiite, liiite glapp.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.