Getingboet

Stackars små djur… nu är de hemlösa. Jag har haft en halvtom blomjordspåse ståendes utanför ytterdörren sen i våras, som jag tänkte flytta på häromdan. Har lagt märke till att det prasslat i påsen när man öppnat dörren, men bara tänkt att det var luftdraget eller nåt (ja, jag vet, hur ska det kunna bli något sånt drag utåt?…) och inte tänkt vidare på den saken. När jag då skulle lyfta den hann jag i sista stund upptäcka getingboet som satt i ett gömt veck på påsen. ’Shit!’ tänkte jag och lät den stå kvar. Men vi måste ju flytta påsen, kan ju inte direkt ha en påse med getingar utanför ytterdörren när folk ska komma och titta på lägenheten… välkomnande med sting. Jojo.
Så jag satte Fredrik på sopsäck-över-påsen-manöver. Det gick väl, blomjordspåsen hamnade inknuten i sopsäcken. Två minuter senare kryllade det av vilsna getingar där påsen hade stått.
Vet inte riktigt hur man ska göra för att de ska ge sig iväg, jag tycker inte om att döda getingar så länge de inte gjort mig något. Och så vet jag då för den delen inte hur man lyckas få död på typ trettio getingar utan att hinna bli stucken av de man inte hunnit ta kål på än…

Någon som har något tips?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.