Hallå där

Det är kanske dags att någon gör något för ungdomarna i Sorsele. Finns det verkligen ingen som äger en byggnad där det kan bedrivas hobbyverksamhet?
Att beklaga sig över att ungdomar åstadkommer skadegörelse utan att undra varför är omöjligt. Det absolut mest korkade jag någonsin hört måste vara när ungdomarna blev av med sin skatelokal.
Finns det inga lokaler i skolans regi som går att göra något med? Skolan används ju ändå inte på kvällar och helger, och den är ju ändå uppvärmd så det blir ju inga extra driftskostnader. Det enda som behövs är väl att någon vuxen är där så det finns någon som har koll. Slöjdlokalerna har ju redan alla verktyg som behövs om det skulle finnas intresse för snickerihobby till exempel.
Gymnastiksalen borde stå till förfogande på kvällarna (fast det kanske den redan gör?) så att folk kan spela innebandy och annat.
Det går väl att ha det mesta som studiecirklar, bara man är ett gäng på minst fem eller vad det nu är och så måste man ju ha lite ordning på vilka som är med och så. Det kan ju vara ett sätt att finansiera eventuella kostnader. Kan inte de exakta reglerna för vad som gäller, men jag vet att de finns de som driver sina band som studiecirklar till exempel.

Och så vore det fint om ungdomarna kunde uttrycka vad det är de saknar verbalt istället för att handgripligen ge sig på samhället… vad är det ni skulle vilja att fanns att göra på fritiden? Om det finns specifika intressen att försöka hitta lösningar på hur de kan bedrivas så är det ju lättare för dem som vill göra något att hjälpa till. Eftersom det finns så pass lite människor i kommunen så är det ju svårt att dra igång något på måfå eftersom det då lätt slutar med att ingen kommer och då är det ju ingen mening med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>