Tack!

Tjohej! Nu har vi internet. Tänkte passa på att utdela ett stort TACK till alla som på ett eller sätt hjälpt oss till rätta här, med allt från själva flytten till information om fisket i byn. Det är verkligen jätteroligt att ha flyttat till Kvarnbränna, och det är framför allt underbart att så många uttryckt sin glädje över att vi flyttar till Sorsele kommun istället för härifrån.
Jag tycker att ALLA borde flytta hit, kom igen nu hörni! Fixa sysselsättning, leta reda på ett hus och flytta hit. Ju fler desto bättre. 🙂
Nä, men skämt åsido, tycker faktiskt att de som funderar på att flytta hem till kommunen ska göra slag i saken. Det är verkligen på tiden att folk flyttar ut på landsbygden igen, istället för att flockas i städerna. Speciellt barnfamiljer. Jag har ju inga barn själv, men nog tror jag att barn som får växa upp nära naturen får en sundare relation till livet.
Jag tycker synd om alla barn som inte får möjligheten att bygga kojor, klättra i träd och rota i jorden. Inte för att jag nu kan jämföra själv, när jag inte prövat på att växa upp inne i stan. Inte från tidig ålder lärt mig busstidtabeller, portkoder och… vad nu barn som växer upp i en lägenhet i stan kan tänkas göra. Tv och data kanske.
Nog för att barn på landet nu för tiden i lika hög grad glor på tv och dataskärmar som stadsbarn, så det kanske kvittar. Inte vet jag. Men jag vet att det är underbart att en kall höstkväll gå ut och titta upp och kunna se hur stjärnklart det är, jag vet hur härlig en gnistrande vit vinterdag i en solig backe med massa orörd snö kan vara, jag vet hur det känns att ha kåda på fingrarna, kvistar i håret och skrapsår av grenar, hur det känns att sitta högt uppe i en gran som vajar lite i vinden… ja sådär kan jag väl hålla på länge.

Jag gillar vårat hus och våran tomt och läget. Jag ser fram emot att få mata fåglarna i vinter utan att bekymra mig om man stör grannarna på våningen under med fröskal.
Jag måste skaffa skidor förresten.

10 kommentarer

  1. Bodil

    Haha, tror nog du förstår att jag menar Titta på TV och sitta framför datorn och spela/surfa. Om du tänker efter. 🙂

  2. gost

    Lycka till där uppe i skogen nu till er båda. Ni får se till att höra av er då och då så man vet hur det går för er =)
    Jag hoppas ni vet att ni kommer att vara saknade bland oss här ”hemma” =P
    Massor med kramar

  3. Bodil

    Tackar, tackar, tackar! =)
    Vi trivs redan som fisken i sjön, nu börjar det bli lite ordning åtminstone i vardagsrummet!

  4. Bodil

    Tack! =) Jo, nu lär åtminstone du å Fredrik höras av rätt flitigt, för gissa vem som aktiverat sitt WoW-acc ikväll… ;P
    Massor med kramar till er båda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.