Jobba

Skjutsat Fredrik till jobbet igår och idag. Ska göra det immorn med. Är det någon som bor här i Kvarnbränna eller i Blattnicksele som vill ha en samåkare?
Det går ju bussar, men det blir lite fel tider. Just nu funkar det ju bra att jag skjutsar, men om jag med får jobb sen så blir det ju lite klurigt eftersom vi inte kommer att ha samma arbetstider. Och så är det ju bättre för miljön att samåka.
Igår fördrev jag tiden i Sorsele med att städa och tvätta lite på panget åt mor, idag strök jag lite och åt lunch på hotellet eftersom länsförsäkringar hade stämma.
Immorn ska jag plocka med mig Gabi när jag lämnar av Fredrik, hon är snäll och ska hjälpa mig att börja lägga golvet i köket.
Det är som bra att få hjälp av någon som kan, annars gör man garanterat en massa dumma misstag. Mamma och Janne kom och fikade idag på eftermiddagen och kikade hur vi hade det i huset. Janne fixade fast tvättmaskinskabeln åt oss så vi slipper dra en kabel från hallen nu. Också en sån sak det är bra om nån gör som kan det, så det inte blir knasigt.

Det är inte bara fröna i fågelbordet som lockar djurlivet, när vi satt i vardagsrummet svischade en rovfågel förbi och fick med sig en talgoxe. Hm, naturens gång. Synd för lilla pippin, men så länge vi inte har höns så har jag inget emot att få se en och annan rovfågel också. Eller, när vi skaffar höns får vi bygga en bra utebur som inte rovfåglarna tar sig in i, så får de gärna vara här då med för den delen. Småfåglar finns det ju ändå så det räcker att äta oss ur huset… 🙂
Det är så underbart att slippa slänga matrester i soporna, nu kommer allt till nytta! Antingen i komposten eller till fåglarna (och ekorren) om det är nåt bröd eller soppben eller annat passande. Inte okokt ris givetvis. (Varför man nu skulle slänga ut det…) Och nej, jag slänger inte ut tillagade kycklig eller grisben, jag vet att det kan bli splitter och skada hundmagar och då förmodligen rävmagar också. Men älgben går bra.

3 kommentarer

  1. Bodil

    Aj då! Det går ju inte för sig 🙂 Jag ska skriva till han som har hand om bloggarna och be att få ändra uppgifterna snarast. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.