Människor och djur

Först då en bild på Herr Katt i Huset.

Sen lite funderingar över detta med att kissa in sitt revir. Bland revirkissande djur betyder väl en revirmarkering på annans revir en utmaning till flockledaren tror jag. Vad som händer då är väl att en strid om reviret utkämpas, där den starkaste överlever som flockledare och den svagare motas bort eller rent av dödas. Rätta mig om jag har fel, jag är inget biologiproffs…

Vad händer när människor plötsligt tar till detta beteende? Vi använder ju normalt sett inte urinmarkeringar för att hävda oss, så vi vet inte hur vi ska behandla denna akt av trots.
En individ som vill påpeka sin existens genom att kissa i någon annans bil, vad är det han vill? (Fördomsfullt nog har jag svårt att tro att en kvinnlig individ skulle ta sig för något så omständigt som att försöka huka in sig genom en bilruta för att uträtta sina behov…)
Arten människa har ju för det mesta ett språk, och kan ofta även uttrycka detta språk i skrift. Varför använda en kommunikationsmetod som urinmarkering när resten av arten människa ändå inte kan utläsa något av denna signal, när man nu har medlet språk till sitt förfogande?

Mycket märkligt.

(För de som undrar var i allsindar jag fått dessa funderingar från, klicka in och kika på nyheterna från Sorsele)

10 kommentarer

  1. Bojas

    Tror dom som pinkat på sistone, i sorsele, saknar den förra uppmärksamheten. Dom kanske inte får den på något annat sätt. Försöker väl bli flockledare, har ju några unghundar vid sidan som tittar på. Och ja, jag tror också att inga kvinnor är med. Hoppas att dom pinkande växer upp innan dom möter nån hona. Hoppas annars allt är bra i lilla byn. Hälsn från lite större byn 6km bort…

  2. kattfrälst

    blev lite nyfiken på namnet på kissen är det av förra husägaren eller?? Har själv haft en del udda namn på mina katter men alltid med en anlednig.

  3. Bodil

    Allt är bra i lilla byn! *Vinkar till stora byn*
    Ja, jag har svårt att tänka mig att några honor av vår art skulle uppskatta detta udda tilltag så det skulle nog verkligen vara bra om de vande sig av vid sådana later snarast möjligt för sin egen och alla andras skull.

  4. Bodil

    Det var Franz-Florentz förra husse och matte som inte besvärade sig om att välja det ena av de två namnförslag som kom upp när de satt och funderade på vad katten skulle heta, utan helt enkelt gjorde det till ett dubbelnamn. Troligen kommer han nog mest att kallas ”Tokfrans” här… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.