Torx

Om det nu är så det stavas vill säga. Jag blev så arg idag, bitsatser är praktiska på ett sätt men värdelösa på ett annat sätt. Om du vill få bits förstörda snabbast möjligt, ring mig… Jag lyckades demolera en torxbits på fem skruvar. "Skit också", var det vänligaste av det jag sa de närmsta tio meningarna efter det. Tack och lov hittade jag en till i samma storlek så att jag kunde fortsätta med altanprojektet.

Jag gillar inte alls torxsystemet. Bajs är vad jag tycker att det är, tacka vet jag stjärnmejslar! Visst, jag demolerar dem i ganska stadig takt också, men hittar man ingen i rätt storlek kan man i värsta fall ta en större eller mindre, eller vilket annat verktyg som helst typ, vilket inte är möjligt med eländes skittorxskruvar…. *svär*.

En bra sak var att vi faktiskt ägde en planka som var tillräckligt lång för att fästa ihop ribborna på rätt avstånd från varandra i ytterkanten med.

3 kommentarer

  1. Lilla Y

    Verka gå bra för dig. Men de är ju bra att du övar på att bygga altaner, då kan du ja hjälpa mig å bygga en sen ;P

  2. Bodil

    Till lilla Y: Hehe, jajjemänn! Jag kan iallafall ge tips om hur man kan göra saker på krångligast möjliga vis! =)

    Till Lisbet (och andra som undrar över torx): Torx (eller hur det nu stavas då) är ett system på skruvar och skruvmejslar, istället för ”stjärnskruv och stjärnmejsel”, ”torxskruv och torxmejsel”. Formen är typ som ett kugghjul istället för ett kryss. Torxsystemen är väl egentligen bra, men man måste se till att verkligen sätta in mejseln ordentligt, annars förstörs den väldigt fort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.