SPI Välfärden

Vi är den tredje kraften

När politiker leker affär

Av , , Bli först att kommentera 0

Socialdemokraterna i Örnsköldsvik har ”spelat” bort 700 miljoner av skattebetalarnas pengar.  

För c:a tre år sedan började Jarl Strömbäck, ordförande i SPI Välfärden Örnsköldsvik, avslöja en nästan otrolig historia om missbruk av skattemedel i mångmiljonklassen inom tre Norrlandskommuner.
För detta blev han förföljd, inte bara av Socialdemokraterna utan även av representanter i andra partier. Jarl är en stark politiker, så han stod emot den massiva kritiken.
I går fick han rätt på alla punkter, när Uppdrag Granskning plockade hela historien i bitar och visade ansiktet på en vilt ljugande ordförande för kommunstyrelsen i Ö-vik, Elvy Söderström (S).
Kommunerna gick in i ett företag som skulle tillverka etanol av svensk skog. Bolaget hette SEKAB.
I samband med Jarls avslöjanden på sin blogg, försökte Elvy Söderström till och med få Jarl Strömbäck utesluten ur dåvarande Sveriges Pensionärers Intresseparti. Som tur var, lyckades inte detta. Vi är glada att Jarl är med i SPI Välfärden och Elvy Söderström i Socialdemokraterna.

http://www.svt.se/ug/miljonrullningen-utan-slut-kommunen-som-drabbades-av-fartblindhet

Jag ska inte gå in på alla detaljer, men hela kalaset lär ha kostat skattebetalarna i norr, mer än 700 miljoner kronor. Som grädde på moset fick bolagets före detta vd rejält betalt för att sälja två högt värderade företag i Afrika, till sig själv för 200 kronor per styck.

Den här historien är vad jag kallar, ”vinster i välfärden”. Men sådana här affärer vill vänstern tysta ner, för att kunna höja skatterna och säkra vår ”välfärd”.

Göran Dandelo

Bli först att kommentera

Av , , Bli först att kommentera 1

Vänstern vill avskaffa LAS

(V) har presenterat sin plan för att avskaffa LAS (lagen om anställningstrygghet)

I dagens DN-debatt presenterar Jonas Sjöstedt (V) planen för hur anställningstryggheten inom det man, med en snäv definition kallar för ”välfärden”, ska avskaffas. Senast i januari 2017 (känns som 1917) ska alla som arbetar i företag inom skola, vård och omsorg vara friställda från sina jobb. Hur förhandlingar om uppsägning ska ske och om företagen ska tvingas gå i konkurs, lämnar Sjöstedt inga svar om. Bara att dessa anställningstillfällen ska försvinna. Helt plötsligt tycker Vänsterpartiet att lagen om anställningstrygghet inte längre ska gälla. ”Förbjud vinster i välfärden” har blivit vänsterns enda riksfråga!

Jonas Sjöstedt förbjud vinster
http://www.dn.se/debatt/vinstuttagen-i-valfardsbolag-ska-vara-borta-i-januari-2017/

Inga vinstuttag i skattefinansierade verksamheter?
Vänsterns mantra är att inga skattepengar får hamna i privata fickor. Inga nya företag får starta i skattefinansierade verksamheter. Behöver byggjobbarna i de stora byggföretagen börja oroa sig. Behöver de anställda i NCC, som är en av de största privata aktörerna i skattefinansierad verksamhet börja oroa sig. Nja, inte i det akuta läget i vart fall. Men om (V) lyckas med detta förslag, kan vi nog räkna en ohämmad socialiseringsvåg i detta land.

Varför riktar (V) enbart in sig på företag i kvinnliga branscher?
Ja, feministglorian har hamnat rejält på sned i detta djupt förvirrade parti. Men faktum är att Vänsterpartiet satsar all kraft på att ”döda” framgångsrika företag inom skola, vård och omsorg. Det man så behändigt kallar ”välfärden”. Här finns en del riskkapitalistbolag, som genom dåliga offentliga upphandlingar och obefintlig kontroll har kunnat skapa ohemula vinster. Men att ta detta som intäkt för att förbjuda företag som drivs av kvinnor i kvinnliga branscher är totalt fel i ett land som Sverige. På Cuba kanske. I Nordkorea säkert. Men inte i Sverige. ”Men kvinnorna kan ju bilda kollektiv och ta ut avtalsenliga löner ur dessa”, är ett argument. Visst! Och kvinnor kan få lova att hålla syjuntor och arrangera ”homepartyn”. Men är det inte att nedvärdera kvinnorna? Är det inte att ge framgångsrika kvinnor en klapp på axeln samtidigt som man drar undan mattan för dem?

Välfärden är så mycket mer …
Den behändiga beteckningen ”välfärden” som begränsar politikens och väljarnas sinnevärld till just skola, vård och omsorg, är förlegad. Välfärd är att ”fara väl”, till skillnad från att ”fara illa”. Det är vår rätt till ett gott liv. Ett liv som pensionärerna förnekas. Inte av välfärdsföretagen utan av politiker som Jonas Sjöstedt. Men även av de fem partier som står bakom det pensionssystem som vi ser barka åt helsike. Välfärd är också elektricitet i hemmet, kommunikationer som fungerar, en miljö där företag kan startas och utvecklas för att ge fler möjligheter till arbete. Den artikel Jonas Sjöstedt presenterar på DN-debatt skrämmer mig. Sverige kommer att bli mycket kallt med en sådan politik. Kallt som i Gulag. Och lika ”mysigt”.

Göran Dandelo, partiledare SPI Välfärden >>>> www.spi-valfarden.se
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar