Mäns våld mot kvinnor

På väg till Stockholm igen efter ett dygn i Strasbourg. Tillsammans med ett antal ministrar (Nyamko Sabuni från Sverige), professorer och andra experter har jag talat om Våld i nära relationer. Så här gör vi i Umeå.

Mitt anförande mötte stort intresse och väldigt många ville veta mer om "Centrum mot våld i Umeå". Att Katarina Weinehall i sin forskning fått fram att samhällets kostnader för mäns våld mot kvinnor är astronomiska. Ett fall där mannen misshandlat en kvinna under 20 år var kostnaden 2,5 miljon kronor i arbetslöshetsersättningar, sjukvård mm mm.

Jag känner mig nöjd med mina insatser och ett stort tack till alla som på något sätt har varit inblandade i mitt tal (det är ganska många). Jag var den enda talaren som hade förmånen att presentera ett projekt från en kommun. Umeå finns onekligen på kartan och flera delegater var intresserade av att få samarbeta med Umeå och få veta mer på olika sätt.

Nu tar jag bussen till Frankfurt och är sedan på Sveriges Kommuner och Landsting resten av dagen och kvällen. Jan Björklund ska bl. a tala om aktuellt på skolområdet inför alliansens politiker. Jag ser fram emot att träffa Umeås bägge Anders (Sellström och Ågren) i samband med detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.