21 kvar på talarlistan!

Listan på talare som ska få prata tre minuter ligger nästan konstant på 21 personer. En gissning är att debatten kommer att pågå ytterligare cirka 1,5 timma.

Den stora stridsfrågan är fortfarande om kommunen ska gissa på att det finns 200 000 invånare 2050 eller om det lite mer sannolika 150 000 fortfarande ska gälla. Just den frågan blir sannolikt föremål för en återremiss.

Just nu har Margareta Rönngren ordförande för för- och grundskolan deklarerat att alla som vill ha intraprenad får det ‘vill man så för man’ men vad hon inte sa i sitt anförande var att villkoren kraftigt kommer att försämras till den grad att sannolikt är det ingen som vill.

Hon klargjorde att det har varit ett försök men nu är det slut på det.
Hur hon kan ställa sig bakom socialdemokraternas budget där det står att ‘intreprenaderna ges ökat ansvar och befogenheter i förhållande till förvaltningsverksamheten. Intraprenaderna styrs genom tydliga mål- och uppdragsbeskrivningar från respektive nämnd/förvaltning.’ är för mig en gåta. Respekten för fattade beslut är uppenbarligen inte så stor hos alla som sitter i kommunfullmäktige.

Eller kommer intraprenaderna rent av att få fortsätta som idag? För- och grundskolan kommer att fatta beslut i frågan inom de närmaste dagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>