Härskarteknik!

Härskartekniken pågår för fullt i kommunfullmäktige i Umeå. När Marie-Louise Rönnmark, kommunfullmäktiges ordförande talar pågår samtalen i rätt hög röstnivå runt omkring i salen. (och även strax intill henne). Av egen erfarenhet vet jag att det är oerhört svårt att koncentrera sig när det samtidigt surras högt.

Det är så det går till i ’verkligheten’ kvinnor och män behandlas olika av kamraterna. Längre än så har vi uppenbarligen inte kommit när det gäller jämställdhet mellan kvinnor och män.

3 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    När vuxna människor visar sådant förakt för andra tycker jag att man ska namnge dem. Ska sådana som bär sig åt så här, oavsett mot vem som talar, uttala sig och bestämma om t.ex. åtgärder mot mobbing i skolan?

  2. Jan Nilsson

    Kan inte ordföranden hantera detta? Jag föreslår att talaren i så fall håller tyst och ”tittar ut” dem som agerar på det här viset. Också om det är ordföranden som glappar.

  3. Lisbet Olofson

    Jag fattar inte varför inte någon tar tag i detta med härskartekniksgubbarna. Någon bör ställa sig upp och ifrågasätta varför inte andra kan hålla tyst när andra männsikor pratar.

    Att inte visa andra människor med respekt är dåligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.