Lugnare tempo och bibliotekesflytt!

Dagen efter midssommarhelgen och tempot har gått ner väsentligt inom politiken. Ett extra sammanträde inom Individ och Familjeomsorg nu på morgonen följs av överläggningar med socialchefen.

Själv är jag nöjd med att jag äntligen har kommit igång och motionerat igen. En förkylning i våras förstörde effektivt alla tidigare vunna framgångar.

Såhär på sommaren räknar jag med att hinna läsa fler böcker än vanligt och kan väl konstatera att argumenten för biblioteksflytt numera har ändrat karaktär.

Tidigare skulle biblioteket flyttas för att rymma handel i nuvarande lokaler och därmed säkra upp finansieringen av det underjordiska garaget. Nu ska biblioteket flyttas till ett eventuellt nytt kulturhus. Vart det till slut landar är det ingen som vet. Folkpartiet har inte bestämt sig än. Det finns starka röster för att flytta men även för att vara kvar.

Säkert är dock att argumentet att kulturen får flytta på sig för att de kommersiella krafterna till varje pris måste fram inte vann några stora framgångar.

Ibland förefaller det som hela politiken i Umeå bygger på tillfälliga hugskott. Om befolkningen protesterar våldsamt så blir det omtag. Om debatten tysnar så drivs det igenom.

Sista ordet i garage- (och biblioteks-)frågan är förmodligen inte sagt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.