Jag är såld på MasterChef…

Undrar hur de gör i hemkunskapen nuförtiden – om nu ämnet finns kvar. Jag minns än idag min första rätt. Jag gick i åttan (1975) och vi skulle göra fransk omelett. Rätten tog fem minuter att göra och det var det absolut godaste jag någonsin ätit och att jag kunde göra den! Jag var mäkta imponerad över mig själv och glömd var moderns palt och saltströmming, glömd var ugnsstekta fläskkotletter. Jag läste franska och fransk omelett passade så väl in i min röd-blå-vita värld. Faktum är att än idag älskar jag fransk omelett. Det är något fascinerande över att tillaga en enkel, god matträtt. Spara tid genom att värma en fryst portionsmiddag 15 minuter; ja, varför ska man spara tid och kan man ens spara den?

De senaste åren har jag sett nästan varje program av MasterChef. Jag ser det som en modern undervisningsteknik. Snart ska jag börja praktisera! Här ska göras suffléer, chokladfondanter, friterade kalvhjärnor, krokant och soppa på gröna ärtor. Allt ska passeras, knådas och friteras. Men, innan dess så tar jag mig en omelett och njuter av en vacker skiva tomat och några små blad av persilja uppepå. Allt har sin tid – även nostalgitrippar i minnets (skol)korridorer…
 

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.