Oh Agnes, My Agnes…

Jag har sett Min sanning med Agnes Wold på SVTplay. Så otroligt befriande denna människa är – hon är som en svalkande yoghurt på solsvedda armar. Det är allt från allergier till råd som ges av myndigheter till vad man säger idag om cancer – att ”man besegrade cancern”. Jag har alltid tyckt att det är stötande att säga och skriva just det. Cancer kan väl ändå inte vara en tävling. Hon gillar inte råden som myndigheter ger, speciellt inte de råd som är helt felaktiga, för man måste vara otroligt stark för att våga gå emot sådana råd utifall det skulle hända något.

Agnes säger (fritt citerat) att kvinnor har mycket större krav på sig att vara ordentliga och ansvarstagande, för hur skulle det bli om kvinnorna anammade männens frihetskultur. Allt skulle i princip gå åt skogen. Världen skulle förmodligen gå under. Ja, det är skillnad på tillåtelsekultur och omhändertagandekultur.

Jag älskar kött. Kanske är det från min uppväxt med grisar och kalvar, skjutna älgar och tjädrar som gjort mig till den jag är. Variationen. Människor skulle inte ha klarat sig så här långt utan att ha ätit kött. Med det vill jag inte säga att det är fel att vara vegetarian. Man måste välja själv hur man vill leva sitt eget liv. Och det är där Agnes gör mitt hjärta lite gladare. Främst av allt är Agnes emot moralismen, hur man ska vara och leva för att bli ”godkänd” speciellt om man är kvinna…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.