Nutidsmänniskor är ett gäng navelskådare…

Vem är jag? Hur ska jag göra för att lyckas? Duger jag? Har jag rätt möbler? Amning, bilmärke, läppförstoring, lyckat äktenskap, bra mamma, bra pappa, utlandsresor, semestrar, bra lön, framgångsrik, vad känner jag? Vilka är egentligen mina energitjuvar? Hon sa, han sa. Ge mig en diagnos så kan jag slappna av. Tänk att få sitta en kväll och oroa sig över om potatisblasten är på väg att frysa bort eller att plocka tjugo liter lingon och göra sylt så att familjen kan äta gröt hela vintern. Kon står i lagårn och kalvar och behöver hjälp och hon bryr sig inte det minsta om min nagelförlängning. Om man skulle ta och beställa den där golfresan? Trevligt, trevligt. All inclusive.

Om fem år är klimatet på jorden ganska mycket varmare än idag, dags för lite mindfulness. Champagne är godare än cava.

”Det började som en skakning på nedre däck – det fyllde oss väl mer med häpnad än med skräck…Vi förstod inte riktigt orsaken till att fartyget sprungit läck – man hade sagt oss att detta var världens modernaste osänkbara skepp…”

Plastikkirurgen jublar, tatueraren jublar. Kroppen är en handelsvara. Köp dig lite lycka – och pierca naveln för guds skull…

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.