Åsikter kommer någonstans ifrån…

Min mamma sa en gång till mig att Jesus var den förste feministen. Jag har burit med mig den tanken sedan dess. När jag misströstar – finns hoppet där.

Berättelsen om Marta och Maria har följt mig och jag har tänkt att just den dialogen skulle kunna hållas idag och vara helt modern:

”Medan de var på väg gick Jesus in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd Jesus hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”

1. Först gör det mig glad eftersom Jesus talade både med kvinnor och män. Han var intresserad av att höra vad kvinnor talade om och tyckte. Han älskade sin mor, han dömde inte kvinnor som i andras ögon endast förtjänade att stenas. Det är ett modernt synsätt.

2. Visst är det bra att hinna med mycket, men det är inte vitsen med allt. Fulltecknad kalender, sociala flöden, skapa sitt eget varumärke, vara något, kompetent, rik, lycklig, prestera för att duga.

3. Det finns något som klingar inom en – inte alltid allt det praktiska och är helt gratis. ”Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne”.

När jag misströstar finns hoppet där…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.