Horace Engdahls attityd går fetbort!

Jag är emot personangrepp, men beteende är en annan sak. Trösten är i alla fall att det måste vara väldigt trist att vara medlem i en herrklubb. Sitta där som en pösmunk och vara lagom dryg.

Sara Danius lämnar Svenska Akademien – så bra för henne! En sådan miljö kan inte vara nyttig att vistas i under längre tider. Lämna dinosaurierna bakom dig Sara och gör som din namne Sara Lidman sa: Lev!

Märkligt ändå att den man i Akademiens närhet som flera kvinnor har blivit utsatt för försvaras av en stor klick herrar i Akademien och hon som försöker städa upp i röran – får gå. Det är absurt!

Idag blir det #knytblus (för Sara)

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Basic Rules

    Svenska Akademien visar i blixtbelysning att de så kallade etablissemangen på inget sätt står för sunt förnuft, ansvar eller ledarskap – en dokusåpa alá Biggest Loser !

  2. Anders

    Svenska Akademiens ledamöter har inte betett sig särskilt snillrikt och smakfullt på sistone. Och som vanligt så är det kvinnorna och förnyarna som fått stiga åt sidan när gubbarna har betett sig illa.

    Vi får dock hoppas att Svenska Akademiens kris leder till att man kraftigt reformerar denna institution till att bli en organisation i samklang med nutiden.

    • Britta (inläggsförfattare)

      Pösmunkarnas tid är tydligen inte förbi. Vad jag inte förstår är varför de själva får bestämma vilka som ska ingå och utgå? Kanske kommer det något gott ut ur det hela – men synd att man var tvungen att visa hela världen att man inte kunde lösa problem som vuxna människor gör – genom att tala med varandra…

  3. Micke

    Hej,
    Jag snubblade in på din blogg av misstag, men läste det här inlägget då jag ofta senaste tiden förundras över hur otroligt korkade folk verkar vara i idag, samt obildade som inte gör någon somhelst faktakoll över det ni matas med från tidningar och media?

    Speciellt kvinnor tyvär…

    Det här handlar från början om Sara Danius VS katarina Frostensson.
    Hur blir det synd om Danius för att hon under suspekta former försöker(lyckades) sparka ut Frostensson ur SA?

    Jag är beredd att diskutera och vill gärna höra om någon av er har en/några teorier om varför Danius ville ha bort Frostensson?

    / Micke

    • Britta (inläggsförfattare)

      Hej Micke!
      Det finns ju också människor som alltid generaliserar och det är inte heller så begåvat. Jag måste verkligen säga emot dig här för jag känner mig inte otroligt korkad och även om min uppfattning skiljer sig från din behöver inte det vara ett bevis på att du har rätt och jag har fel – däremot så är det säkert mycket som pågått som vi inte vet, men det är också så att man bildar sig en uppfattning, av attityder och vad som sägs. Min syn på det hela är att någon av de före detta ständiga sekreterarna skulle ha sagt stopp till Kulturprofilen eller undersökt närmare vad som pågick. Han har tydligen utsatt ledamöters hustrur etc för övergrepp – dessutom har de i ett brev för 20 år sedan fått en hint om det här. Eftersom den kulturklubb det talas om fått bidrag från Svenska Akademien så är det väl naturligt att anmälan kommer in till Akademien. Det är väl inte så schysst av Engdahl, som i andra sammanhang inte vill gå ut med för mycket information att totalt dissa Danius i den där artikeln i Expressen? Om någon hade gjort något för tjugo år sedan är det 18 kvinnor som sluppit bli utsatt för kulturprofilen. Det blev ett problem att Frostensson var gift med kulturprofilen och jag har själv ställt mig den frågan om en äkta hälft verkligen ska behöva ta ansvar för maken/makan gör?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.