Umeå centrum en lördag mitt på dagen är folktom…

Kungsgatan genom stan – Skolgatan tillbaka. Det är lördag strax efter klockan 12. Förbi Umeå Folkets Hus och TC – ja, vad ska man säga. Mysfaktor 0. Efter det sorgliga meddelandet att kändiskocken Alain Bourdain lämnat detta jordeliv gick jag in på Netflix och den serie han medverkade i 2011 som heter The Layover – resor till städer och där han visar de bästa platserna att äta, shoppa och roa sig. Det fanns ett program om Atlanta och jag tror att det var där som någon sa: Åk inte in till city, åk till någon plats utanför stadskärnan – det är där det händer. Och kanske är det så Umeå börjar bli. Kanske håller min stadsdel Öst på stan att bli den där genuina stadsdelen med kvarterskrogar, små affärer och liv och rörelse.

Kvarterspuben Gröna Älgen verkar blomstra och alltid står där massvis med cyklar utanför, butiken med retromöbler Pryl 1900 och Blixt Sport ”hemma på min gata i stan”. I närheten Droskan, Circle K, Pizzeria Matador, Restaurang Shanghai osv. Bussar passerar förbi och det är enkelt att ta sig kors och tvärs i staden. Jag älskar den känslan.

När kommer stadskärnan att bli klar?

Etiketter: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>