Svexit – dagen efter riksdagsvalet – om SD vinner mark – hemska tanke…

När Storbritannien dagen efter Brexit vaknade upp – i chocktillstånd – över att de faktiskt röstat för att Storbritannien skulle lämna EU – var de många som ångrade sig, citat ”Efter resultatet av folkomröstningen uppger flera britter att de ångrar att de röstade för att Storbritannien ska lämna EU, rapporterar bland annat The Independent. Mandy Suthi säger till tv-kanalen ITV att hela hennes familj röstade för Brexit, men nu ångrar hur de la sina röster.

– Nu har våra ögon öppnats när vi ser vad som verkligen händer, säger hon. ” och att ”Andra väljare anser att de blivit lurade. ”Jag röstade för att lämna eftersom jag trodde på de här lögnerna och jag ångrar det mer än något annat. Jag känner mig rånad på min röst”, skriver en Twitter-användare (vars Twitternamn är Khembe)

29 mars 2018 i Aftonbladet, citat: ”Många frågor-Dagarna efter Camerons besked var ”what is brexit” (vad är brexit) den vanligaste sökningen, följt av ”what does brexit mean” (vad innebär brexit) och ”what are brexit pros and cons” (vilka är för- och nackdelarna med brexit). När 52 procent av britterna väl hade ställt sig bakom beslutet undrade många om brexit verkligen skulle bli av (”will brexit happen”). De frågade också vad som skulle hända efter skilsmässan med EU (”what happens after brexit).

SDs partiprogram har följande huvudrubriker: 

– Abort – A-kassan – Anhöriginvandring – Arbetskraftsinvandring – Arbetsmarknadspolitik – Bensinskatt – Bistånd – Brottslighet – Deltidsarbetslösa – Demensvård – Demokrati – Djurförsök – Djurskydd – Drogpolitik – Dödsstraff – EMU – EU- FAS 3 – Folkomröstningar – Frihandel – Friskolor – Försvaret – Föräldraförsäkringen – Gruvnäringen – HBT – Ideologi – IPRED – Jämställdhet – Kvotering – Kärnkraft – Medborgarskap – Modersmål – Mångkultur – Skatter – Systembolaget – Utbildning – Vinster i välfärden – Vårdnadsbidraget – Värnplikt – Yrkeshögskola

Om man läser vad som står under resp punkt och kopplar ihop dem får man en lite udda bild, exv Dödsstraff och Medborgarskap.

MEDBORGARSKAP

  • Kraven för att få svenskt medborgarskap är idag alldeles för lågt satta. I en jämförelse med andra har det visat sig att Sverige märker ut sig med låga krav för att förvärva medborgarskap. Grundläggande krav anser vi ska vara att man varit bosatt i landet i minst tio år och att man under denna tid uppvisat en klanderfri vandel.  Likt många andra länder vill Sverigedemokraterna att det ska införas ett obligatoriskt medborgarskapstest. Genom ett sådant får man möjlighet att visa att man har tillräckliga kunskaper i det svenska språket och det svenska samhället. Med medborgarskapet följer så väl skyldigheter som rättigheter och det är av stor vikt att alla svenska medborgare är medvetna om detta.Att vistas i Sverige utan tillstånd är ett brott såvida man inte direkt efter ankomst söker asyl. Vi anser att det ska vara olagligt att hjälpa människor med denna brottslighet. Vidare ser vi med stor oro på att det håller på att bildas ett parallellsamhälle i Sverige för invandrare utan tillstånd där man vill erbjuda dessa grupper fri skolgång, gratis sjukvård, fackligt medlemskap och annan offentlig service.Ska det existera en trovärdighet i svensk migrationspolitik måste samhället tala med en röst i denna fråga. Därför tycker vi det är fel att vissa institutioner i samhället ska förenkla för tillståndslösa invandrare samtidigt som en annan del av samhället försöker bekämpa denna brottslighet.

DÖDSSTRAFF (ganska märkligt ämne att ha med i ett partiprogram, eller hur?)

  • Sverigedemokraterna tar avstånd från tanken på att staten ska döda sina egna medborgare. Dödsstraffet strider mot grundläggande mänskliga rättigheter och är ett oåterkalleligt beslut som vid många tillfällen visat sig vara fattat på felaktiga grunder.

Här skriver SD att staten tar avstånd från tanken att döda sina egna medborgarefrågan är om SD även tar avstånd från tanken på att dödsstraff för de som inte klarat av testerna för svenskt medborgarskap eller varit i landet i tio år och begår ett brott…

—————–

EU

  • Vi är ett EU-kritiskt parti som vill verka för att makten återförs från Bryssel till svenska folket. Vi är öppet inställda till samarbete med andra länder. EU idag handlar enligt vår mening inte längre om ett samarbetsprojekt utan om ett överstatligt organ som allt mer börjar likna en federalistisk stat, en utveckling som vi i Sverigedemokraterna gör allt för att motverka.Sverigedemokraterna vill verka för att Sverige ska omförhandla medlemskapet men behålla ett samarbete inom ramen för EES.

FOLKOMRÖSTNINGAR

  • Sverigedemokraterna vill vitalisera den representativa demokratin med fler inslag av direktdemokrati. Vi tycker även att det ska bli lättare för människor att få till stånd folkomröstningar såväl på lokal- som riksnivå.

Ja, gissa vilken folkomröstning som kommer att ligga först i pipelinen…

—————–

IDEOLOGI

  • Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn.

MÅNGKULTUR

  • Mångkulturalism är ideologin om att en stat ska byggas på vitt skilda värderingar som verkar sida vid sida. Det innebär att lagstiftning, seder och bruk samt skyldigheter och rättigheter måste kompromissas i ett försök att tillgodose alla olika kulturer. I praktiken leder det till splittring och segregation då kulturkrockar uppstår. Att eftersträva ett mångkulturellt samhälle leder till en splittringspolitik där olika grupper på ett ogynnsamt sätt ställs mot varandra.

Och så här fortsätter det, punkt efter punkt. Ta och läs Sverigedemokraternas partiprogram och vänder det sig inte i era Sverigemagar då – så vet inte jag.

Svenskar – wake up innan Svexit – på riktigt!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.