Charity väger 353 kg…

My 600lb Life – alla dessa livsöden. Charity är en kämpe. Hon ville ta tag i sitt liv när hennes mamma får en hjärntumör och hon var för stor för att kunna åka och hälsa på henne. Hon åker till Dr Nowzaradan, nästan döende, blir inlagd och sätts på en diet på 1000 kalorier per dag. Charitys pappa var alkoholist och hon levde i ständig skräck. Hon fick stryk regelbundet och hon var livrädd när pappan kom hem full och galen. Efteråt smög hon sig ned till köket och åt. Det gav tröst i en hopplös situation. Charity når inte Dr Nows mål att gå ned 18 kilo, men får ändå sin gatric bypass-operation. När hon kommer hem får hon hjälp av dottern och sonen att rensa skafferiet från alla dåliga matalternativ och hon är peppad att ta tag i sitt liv. Hon äter Chili con carne, proteiner, grönsaker och undviker kolhydrater. Så dör Charitys mamma och allting rasar igen och hon sitter med vitt formbröd och pommes frites.

Nästa gång hon besöker doktorn har hon bara gått ned fem kilo efter operationen. Charity tar nya tag och får hjälp av en terapeut och en näringsfysiolog. Hon börjar träna. Hon sitter i rullstolen och kör med hantlar. Hon ska på återbesök till Dr Now och kan nu sitta i baksätet i en bil utan att läggas på en bår och baxas in i en ambulans. Hon får ja till en operation för att ta bort överskottshud. Hon har enorma svullnader och vid operationen tar Dr Now bort 26 kilo. Charity beställer nya kläder och är beslutsam att fortsätta kämpa för sin hälsa och fortsatt viktnedgång.

Jag bara älskar de här historierna, inte bakgrunderna, men när man ser att någon har bestämt sig för att NU är det dags. Så mycket styrka det finns i det…

De här raderna skrev jag för några år sedan.

Jag har aldrig förstått…
Jag har aldrig förstått – hatet mot andra människor som inte har samma tro som jag har
Jag har aldrig förstått – vapnens makt
Jag har aldrig förstått – människors vilja att ta andra människor i gisslan – bokstavligt eller bildligt
Jag har aldrig förstått – nöjet i att domptera andra människor
Jag har aldrig förstått – människor som inte vill förstå
Jag har aldrig förstått – människor som utnyttjar andra människor
Jag har aldrig förstått att kvinnor inte är jämställda män

Jag kommer aldrig att förstå – men, jag kommer alltid att kämpa. För när kärleken tar slut, när ingen godhet finns kvar. När allt är mörkt och kallt.
Lys upp!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.