Tänk tvärtom…

I dagens DN finns artikeln ”Kvinnorna i USA som fortsätter att hålla fast vid Trump” skriven av Björn af Kleen, citat: ”En majoritet av USA:s vita kvinnor röstade på Trump i presidentvalet 2016. Stödjer de fortfarande presidenten och det republikanska partiet?

– Kvinnorna som marscherar mot Trump är manshatare och jag vill inte vara manshatare, säger hemmafrun Sherri Harbour.” Slut citat.

Sedan kommer en intervju med Laci Williams, en 20-årig student i Broomfield, Colorado, som har grundat ett konservativt livsstilsmagasin för tjejer som heter ”Expression”. Tidningen ska ge en inblick i en konservativ kvinnas tankevärld.

Roade mig med att byta ut kvinnligt mot manligt i följande rader och fick följande resultat:

”Expression”, som tidningen heter, ger inblick i en konservativ mans tankevärld. Tidskriften försöker uppvärdera vad redaktionen betraktar som typiskt manliga attribut, som måttfullhet och ödmjukhet, och samtidigt slå vakt om matriarkala egenskaper som styrka och mod. I relationsspalten får manliga läsare rådet att inte ”överutbilda” sig själva. Undvik att låta ”elitistisk” på första dejten. ”Ödmjukhet är en av de mest attraktiva kvaliteter en man kan ha”. 

Det är sorgligt att en 20-årig tjej redan är så hjärntvättad att hon går på den här grejen om mannen som hjälte och beskyddare och kvinnan som ett objekt som bara ska finnas till för mannen och dessutom knappt utbilda sig. Det innebär verkligen inte att vara manshatare enbart för att man vill ha lika villkor för män och kvinnor för alla förtjänar att bli respektfullt, rättvist och schysst behandlade.

Tänk tvärtom…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.