Politiker – gör något åt kvinnobrotten!

Kvinnokampen måste ta ny fart. Det är fruktansvärt med alla brott mot kvinnor. Nu ikväll läser jag i Aftonbladet en intervju med mamman till den våldtagna och därefter mördade småbarnsmamman Nella i en gångtunnel i Fagersta. Ja, det var en gruppvåldtäkt. En kille under femton år och en 28-åring som först nekade till brott, men dagen före häktningsförhandlingen ville han själv förhöras på nytt. Då erkände han vad han gjort.
– Jag ville döda någon för att jag ville få utlopp för mina aggressioner, jag ville se känslan, hur det var att döda någon. Men sen när jag väl skulle till, då tvekade jag, men jag dödade henne i alla fall, säger han i polisförhör. Slut citat.

Sedan Jennifer Wegerups krönika i Expressen: ”Kvinna våldtagen av tre män – hur kan vreden inte vara större?” – citat: ”Av de tre misstänkta för fredagens gruppvåldtäkt har två stycken gjort sig skyldiga till brott tidigare. Alla har permanenta uppehållstillstånd men utländskt ursprung, något vi i media ofta anklagas för att mörka. Frågan om ursprung och sexuellt våld är lika känsliga som infekterad. Det innebär inte att vi ska väja för den. Att de flesta utländska män inte är våldtäktsmän säger sig självt. Liksom att även svenskfödda män kan våldta och bete sig som svin.” Slut citat.

Samma dag som en 28-årig man grips av polisen misstänkt för brottet i gångtunneln i Fagersta fyller Nellas dotter 6 år och ska ha barnkalas.

Någon annan ville bara ha utlopp för sina aggressioner…

Kvinnokampen måste ta ny fart och gärningsmän straffas – hårt. 1984 till trots – sätt upp övervakningskameror överallt, lys upp tunnlar, låt poliser patrullera – samhället kan inte svika kvinnorna på det här sättet!

2 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Det hemska är hur många till synes ”vanliga” män som är brutala våldtäktsmän och hur mycket sexuellt våld som sker i hemmen bakom stängda dörrar.. usch.

  Mäns våld mot kvinnor måste straffas hårdare oavsett var de kommer ifrån.. och vi måste prata mer om sexuellt våld rent allmänt!

  Bra inlägg :-)

  • Britta (inläggsförfattare)

   Ja Helena, det är hemskt. Statistiken säger att för en kvinna är det ungefär lika vanligt att bli misshandlad av en totalt okänd som av en närstående.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>