Någon som hört talas om flickstreck?

Det är kulturen det är fel på. Förväntningarna och tillåtelserna. Pojkstreck – helt normalt.. Flickstreck – någon som hört talas om det? Någon?

Felet med att säga att det är ”bara ett pojkstreck” är att man tillåter kulturen att fortgå. Se mellan fingrarna. Urskulda. Dom fattar inte bättre. Det är respektlöst både mot pojkar och flickor. ”Pojkstreck” är ”old school” – låt oss gå in i nästa utvecklingsfas när vi respekterar alla…

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Kane

  Det är bara uttrycket som inte är uppfunnet, många barn av bägge könen gör elakheter under uppväxten. Jag såg ingen skillnad alls under skoltiden, inget kön var bättre än det andra. Fanns alltid folk som njöt av makten att kunna vara elak mot och ta ned ”svagare” individer för att på så vis känna sig starkare själva. Detsamma har jag upplevt i vuxen ålder.

  Det jobbiga med barn, är att man alltid förväntas älska dem ändå och ha överseende bara just eftersom de är barn. Alla vet när de gör fel, är elaka och beter sig illa efter en viss ålder. Får jag frågan om jag gillar barn, skulle svaret bli att jag gillar individer, oavsett ålder. Och det enda jag värderar andra efter eller om jag gillar de eller inte, är just efter hur de beter sig och behandlar andra och inget annat. Ödmjukhet, är en egenskap jag alltid söker efter.

  Lösningen ska aldrig vara att någon annan grupp eller kön får bete sig illa istället, om den motsatta gjort det upp till den punkten. Negativt beteende mot andra ska aldrig uppmuntras, vem man än är. Och fördomar eller hat mot vissa grupper har jag aldrig förstått heller, bara för att man träffat på många individer därifrån som varit dåliga. Däremot att hata specifika personer som man har negativa erfarenheter av, det har jag full förståelse för.

  • Britta (inläggsförfattare)

   Nej absolut ska man inte generalisera och dra grupper över en kam. Vi är alla olika och det går ned på individnivå hur man beter sig. Pengar och makt är väl två saker som många gillar. Det innehåller mycket tävling i just pengar och makt; status etc. Det borde nog finnas lektioner i skolan som undervisade i hur man är en kompis och hur man ska bete sig mot andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>