Åh du, låt kärleken slå rot…

Jag älskar Ted Gärdestad, musiken och texterna (som hans bror Kenneth till största delen skrev).

”Åh du, låt kärleken slå rot
Och växa sig stark
Fast livet kan ta emot
För hur ska vår ensamhet ta mark
När ögonen tror
Att ingenting gror
För en gångs skull låt kärleken slå rot”

Det är så sorgligt när tonårens och ungdomens hjältar och förebilder inte längre finns kvar. Alla människor man älskat, nära och på avstånd – som sagt farväl. Aldrig mera. Och jag såg min syster, min pappa, min mor, min lärare, mina arbetskamrater, hej farfar, hej, hej. Här är jag och ni tog alla med en del av mitt hjärta.

”I den hårda tidens brus
Finns de skrik som ingen hör
Allt försvinner i ett sus
Som när vinden sakta dör”

All kärlek, alla känslor, allt som lämnas ofullständigt, blottat, sorgset – i saknad..

Det var vackert väder idag! Kändes som den första vårdagen och trots mina blygsamma 57 år kände jag en oerhörd lust att plocka fram stenkulorna och gå till skolgården och spela kula, hoppa hopprep och hage. Det är aldrig försent. Än finns tid för kärlek och lek.

Det är inte försent…

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>