Mycket ska ha mer – tant och farbror Blå…

Riksdagsledamöter som skrivit sig hos sina föräldrar och får ersättning – ja, man kan läsa om dem i DN (KD, Centerpartiet och Moderaterna) – men – kanske är de inte unika, är kanhända något som satts i system, bara för att man kan. I deklarationstider kan man påminna sig om vad som händer den enskilde deklaranten som inkommer med sin deklaration försent, från Skatteverkets hemsida, citat:

”En förseningsavgift ska tas ut med 625 kronor när en skattedeklaration inte har lämnats eller har lämnats för sent (48 kap. 6 § SFL). Om en uppgiftsskyldig ska lämna skattedeklaration först efter ett föreläggande, och inte gör det i rätt tid, ska en förseningsavgift tas ut med 1 250 kronor (48 kap. 6 § andra stycket SFL).”

Statens avgifter, vi accepterar dem – vi vill ju bara att allt ska vara rättvist, att reglerna ska vara lika för alla – oavsett om man är en liten gräsrot eller en klingande cymbal. Om man inga ord har eller ett uttryckssätt och bara får foga sig, vad gör man då? Jag tänkte på det när jag såg ett program på SVT med en sammankomst av personer som medverkat i SRs ”Sommar”, bl a med Alex Schulman och Lena Endre och när ett avsnitt från Endres program spelades upp och hon berättade om när hon drabbats av någon åkomma och inte fick tala på sex veckor – och vilket utanförskap det skapade – hon var inte med längre! Ingen brydde sig om vad hon tyckte och hon började plötsligt påminna sig om alla tysta människor i hennes omgivning som man inte riktigt räknade med, hen säger ju aldrig något – och den empati man måste ha med människor som inte är pratsaliga och inte riktigt får till det och kan tänka snabbt och formulera sig. Lena, oh Lena – det finns så många tysta människor som har en mängd smarta lösningar i bakfickan – och vill hålla dem hemliga:-).

Bidragstagare ska in i ”jobblinjen” – ja, vi har hört det förut. Människorna i ”tärande” grupper. Riksdagsledamöter är av en annan sort, gör bara det som är tillåtet enligt regelverket, det borde väl inte tidningarna skriva om?

Men låt alla jobba till 75 då – de som slitit ned sin kropp och har de lägsta lönerna och som inte klarar av att ekonomiskt trappa ned vid 60-65, arbetsmyrorna som alltid dragit sitt strå till stacken till drottningen – låt dom jobba och sponsra bostadstilläggen för höginkomsttagarna – glöm artros, utslitna leder och värk. Var glad och tacksam och lyssna när de som talar säger – vi följde bara regelverket – som vi själva skapade…

Etiketter:

En kommentar

  1. Kane

    Kungahuset är ett lysande exempel på att ingen bryr sig om hur mycket skattepengar som årligen går till en enskild familj medan så många i världen svälter. De kan gärna få hur mycket de vill! Ändå värda att se upp till på alla sätt. Trots att ingen ens fått rösta om det och de bara föds in. Däremot ska alla lata jävlar som är sjuka och inte kan jobba av en eller annan orsak ut och förtjäna sitt uppehälle! Som ”alla andra” får göra…Där har du högervärderingar i ett nötskal.

    Massor av yrken är inte lika fina heller. Arbetarklassen är simpelt folk. Och man är bara nyttig så länge man jobbar. Sen har man spelat ut sin roll och kan lika gärna dö.

    Bra skrivet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.