Gårdagens problem är borta!

Ett telefonsamtal, en perfekt kundservice och kort därefter ett rensat golvavlopp. Otroligt bra! Det var bara det att jag kände mig halvt deprimerad under avloppsstoppet för det fick mig att tänka på min barndom; vi hade egen brunn och från och till sinade den så att vi inte hade vatten. När man tror att folk på landet är lata och bekväma, så är det helt fel. Folk på landet måste uppbringa all sin kreativitet för att få saker och ting att fungera. Jag tackar Piteå kommun för att de hade en kulturbudget på 70-talet som gjorde att Bokbussen stannade till utanför mitt hus ”in the middle of nowhere” en gång i månaden och att jag då kunde låna tio-femton böcker tills nästa gång den kom förbi. Uppriktigt sagt – jag vet inte hur jag hade klarat mig annars; brutit ihop, gett upp, blivit kriminell och börjat stjäla rovor eller tänkt att – detta är min framtid – en sinande brunn och ett landskap tomt på människor. Missförstå mig inte, mycket var också bra, men jag har haft svårt att komma ut ur ”ute på landet-bubblan” och älskar TV, Internet, böcker och att skriva. Det är också ett underbart liv! Nyckeln ut till världen – den lilla världen. Mycket är inte värt att uppröra sig över – men rinnande vatten och rensat golvavlopp är ett måste:-)

Någon frågar mig ibland: Men, hur kommer det sig att du bor ensam (underförstått: varför har DU ingen sambo, man, etcetera)? Ibland tänker jag på den frågan när jag kramar mina barnbarn eller tar egna beslut som att tillbringa en hel söndag med en spännande åttadelarsserie på Netflix. Been there, done that. Ibland hör och ser jag en stilig riddare på en vit springare på väg uppför det hala glasberget där jag står på toppen och balanserar. Räddaren i nöden, sedan suckar jag för mig själv och tänker att jag nog läste för många sagor en gång i tiden och slår dessa tankar ur hågen och ringer sedan avloppsrensarfirman.

Så vad ni än gör – krama er man eller fru idag – berätta hur mycket de betyder för er. Skänk en tanke till en prinsessa på ett glasberg utan för den skull varken känna medlidande eller förvåning – för vi gör alla våra val, mer eller mindre omedvetet under tiden som vi låter håret växa för att bli den lian som prinsen kan ta tag i för att komma ända upp. En bra kvinna reder sig själv. Yeah!

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Anders

  Skönt att avloppsproblemet ordnade sig. Det är skit-jobbigt när VA:t inte fungerar…

  De som tror att lantisar är lata och bekväma är asfaltmänniskor som inte har större problem än hur de ska hinna till bion i tid :-)

  För övrigt så är det din ensak hur du väljer att leva ditt liv, ingen annans.

  Lycka till och hoppas att problemen håller sig borta!

 2. Kane

  Fantastiskt ändå att det verkligen finns en norm man förväntas följa med allt…Vilka intressen man ska ha, vad man ska gilla, att man ska träna med målet att få en perfekt kropp, leva i ett förhållande…För att inte bli utanför. Såg en annan blogg där en kvinna i 30-årsåldern fick frågan om varför hon inte hade några barn än. Tyckte det var helt vansinnigt att fråga någon en sån sak också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>