Hejdå bistånd- utan att blinka!

Ugandas parlament och president har stiftat en lag mot homosexuella. Män som har sex med män, kvinnor som har sex med kvinnor bestraffas med livstids fängelse! Fruktansvärt, vilken människosyn! Dra in biståndet till Uganda och det utan att blinka!

5 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Är det inte bättre att vi använder biståndet till att försöka minska rädslorna iställer för att bara dra in det och lämna dessa människor vind för våg?

    När blev Folkpartiet ett sådant parti som bara lämnar utsatta människor till sitt öde?

    Det är även en fruktansvärd männniskosyn det med.

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Jag tycker att biståndet till staten Uganda kan frysas. För övrigt måste vi fortsätta att jobba för demokrati och värnandet av de mänskliga rättigheterna även i Uganda.

  2. Pilens

    Med tanke på att alliansen på åtta år inte lyckats frysa biståndet till Eritrea (Dawit Isak, låter det bekant?) så ekar dina ord väldigt tomma.

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Det kanske du tycker, men FP har även drivit den frågan i regeringen. Politik är de omöjligas konst kan man tycka men folkpartiet värnar demokratifrågorna och mänskliga rättigheter högt vare sig det handlar om nationell eller internationell politik. Jag har även motionerat i riksdagen när det gäller Dawit Isak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.