En budgetdebatt som går till historien

Följer budgetdebatten. FP:s finanspolitiska talesperson Erik Ullenhag är tydlig med vad FP och alliansen vill med sin budget. Ullenhag är mycket tydlig och understryker att trots den regeringskris som nu är ett faktum, så kan vi inte se någon finanspolitisk kris. Varför kan man undra, jo för att den tidigare alliansregeringen stått för en ansvarsfull politik. Ullenhag är också tydlig med vad som skiljer de röd-grönas budgetförslag från alliansens. Den tydligaste skillnaden är att sittande regering inte talar om hur resurser ska skapas utan hur resurser ska fördelas. FP kommer att rösta för den budget som är bäst för ett växande Sverige? Alliansens budget är bra för jobben, för skolan och ekonomin. Dessvärre innehåller sittande regerings budget massiva skattehöjningar på jobb, förslagen gör det dyrare att anställa unga och gör det även svårare för äldre att stanna kvar på arbetsmarknaden.

Alliansens budget är bra för Sverige. en budget som vi gick till val på. Denna budgetdebatt som jag följer har så här långt visat tydligt på vad de olika partierna vill med Sverige och framtiden.

3 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Mitt bestående intryck av Ullenhags debattinlägg är det mycket höga tonläget, man fick nästan ont i halsen å hans vägnar – i mina öron var det retorik med skrik.

  2. Christer Eirefelt

    Det är vid tillfällen som detta man längtar tillbaka till riksdagen. Intressant, spännande och viktigt! Och det är inte slut med den just avslutade omröstningen, ovissheten fortsätter.
    Jag är imponerad av Eriks agerande. Skickligt.
    I min blogg har jag däremot varit kritisk mot SVT:s okritiska direktsändning från Sverigedemokraternas presskonferens igår.

    Lycka till i fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.