Tillbaka på landstingsfullmäktige

Så var det dags att återigen delta på landstingsfullmäktige. Idag debatteras årsredovisningen. En utmaning som beskrivs är Hjältarnas hus, den satsning som man gör med barncancerfonden för att ge svårt sjuka barn och deras anhöriga en hemlik miljö i närheten av hemmet. Idag åker många av dessa barn och familjer till Ronald Mcdonaldhus i Huddinge.
Denna fråga drev jag och FP när jag var oppositionsråd i landstinget mellan 2002-2006. Istället för att då se vikten av ett sådant hus för att ge svårt sjuka barn och deras anhöriga en god livskvalitet så handlade debatten om ideologi och multinationella företag. Ronald Mcdonaldfonden var beredda att satsa , att bygga huset och bemanna med volontärer bara landstinget kunde upplåta mark.
Valet blev att säga nej från den politiska S-majoriteten vilket istället innebar att familjerna fick fortsätta åka dessa 70 mil för stt komma till Huddinge.
Nu byggs ett hjältarnas hus som ska bli klart i slutet av 2016, men tänk om behov hade gått före ideologi då hade vi haft ett Ronald McDonald hus för mer än 10 år sedan. Tänker att det alltid kan vara bra att känna till historien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.